ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δραματική επιστολή των γιατρών του ΠΕΔΥ στον πρωθυπουργό: Μας εκβιάζει η ηγεσία του υπ.Υγείας!

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Κέντρα Υγείας αλλά και σε όλες τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι γιατροί του ΠΕΔΥ αλλά και των Κέντρων Υγείας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), με ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι γιατροί εξακοντίζουν κατηγορίες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο οποίος όπως αναφέρουν παρανομεί και εκβιάζει.

 

 

 

 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΠΕΔΥ προέρχεται από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε χαρακτηριστικά: ” Ο κάκιστος σχεδιασμός και προγραμματισμός από το Υπουργείο Υγείας, ενός σημαντικού θεσμού, του Οικογενειακού Γιατρού και η αναμενόμενη απροθυμία των γιατρών είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα να στελεχώσουν το Σύστημα, δημιουργεί δυσλειτουργία στο υπάρχον Σύστημα. Έτσι η ηγεσία του Υπουργείου ευρισκόμενη σε πανικό, αυθαιρετεί, εκβιάζει και παρανομεί“.

Οι γιατροί της Ομοσπονδίας περιγράφουν επίσης τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν σήμερα τα Κέντρα Υγείας τα οποία όπως τονίζουν επιβαρύνθηκαν λόγω των ΤΟΜΥ με τα οποία συστεγάζονται.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα σημειώνουν ότι σήμερα εργάζονται 2.500 γιατροί στις Δημόσιες Δομές (ΚΥ), αφού 3.000 απολύθηκαν από τον νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη το 2014. Προ της ψήφισης του Νόμου, υπηρετούσαν 5.500 γιατροί όλων των ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ πλέον το 40% των Μονάδων Υγείας έχουν κλείσει, υπογραμμίζουν.

Όλες οι Μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν.​Σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές απουσιάζουν βασικές ειδικότητες πχ παιδίατροι και καρδιολόγοι, αφού οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί δεν έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Αρκετά εργαστήρια έχουν κλείσει και τα περισσότερα υπολειτουργούν όχι μόνο λόγω έλλειψης γιατρών, αλλά και λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Τα παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις εκτελούνται ιδιωτικά σε ποσοστό 95% με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στις μεγάλες επιχειρήσεις Υγείας. Ο ασφαλισμένος πληρώνει συμμετοχή 15% στον ιδιωτικό τομέα. Στην περίοδο της κρίσης φυτρώνουν καθημερινά νέες μεγάλες επιχειρήσεις Υγείας” επισημαίνει η Ομοσπονδία η οποία ζητά άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς όπως λέει δεν εισακούγεται από τον υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου στις συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει ο οικογενειακός γιατρός! Μόλις 1.000 οικογενειακοί ιατροί για 11 εκατ. Έλληνες

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button