Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Δροσερή αναπνοή: Τέσσερις τροφές για άμεσα αποτελέσματα στο λεπτό

Είναι ένα πρόβλημα το οποίο, εκτός από αμηχανία σας φέρνει και σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Οι κυριότερες αιτίες που ενοχοποιούνται για την κατάσταση αυτή είναι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών πικάντικες σάλτσες, αλλαντικά, τυρί, κάρι), όσο και η κακή στοματική υγιεινή.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο υπολογίζεται ότι περισσότερα από 600 είδη βακτηρίων ζουν μέσα στο στόμα. Όταν έρχονται σε επαφή με υπολείμματα τροφών, δημιουργούν θειικές ενώσεις που επιδεινώνουν την κακοσμία του στόματος.

Η σωστή στοματική υγιεινή, η οποία περιλαμβάνει βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος, ξέπλυμα, καθαρισμό της γλώσσας και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη μάχη κατά της κακοσμίας.

Εκτός όμως από τα προϊόντα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται δροσερή αναπνοή υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, αν θέλετε να νικήσετε μια και καλή την κακή αναπνοή.

Τσάι

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Pace , διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού χωρίς ζάχαρη, μπορεί να αποτρέψει την κακή αναπνοή , λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Γιαούρτι με προβιοτικά

Πρόσφατες μελέτες, έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση 170 γρ. γιαουρτιού με προβιοτικά μπορεί να χαρίσει ευχάριστη αναπνοή. Και αυτό γιατί οι διάφορες ουσίες που περιέχονται στα γιαούρτια αυτά περιορίζουν τη συσσώρευση της πλάκας και την ανάπτυξη της περιοδοντικής νόσου.

Νερό

Μην παραλείπετε να πίνετε συχνά νερό το οποίο διώχνει τα βακτήρια που κολλούν στο στόμα. Επίσης όταν πίνετε νερό παράγεται περισσότερο σάλιο και έτσι το στόμα δεν «στεγνώνει».

Κεράσια και μαρούλι

Τα κεράσια και το μαρούλι, βοηθούν στην απομάκρυνση της οσμής της μεθυλομερκαπτάνης, ενός άλλου αερίου που απελευθερώνεται από τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα! Πάντως στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακοσμία στόματος: Τρικ υγείας για να την εξαφανίσετε άμεσα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button