Ειδήσεις Υγείας

Δυσμηνόρροια: Νικήστε τον πόνο χωρίς φάρμακα

Το πρόβλημα αυτό αν και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία προκαλεί αφόρητο πόνο επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητα.

Μάθετε πως να αντιμετωπίσετε τον πόνο εναλλακτικά.

Ζεστό μπάνιο

Μπορεί να επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι καλό είναι να αποφεύγεται το νερό, τις πρώτες μέρες αλλά , υπάρχει η θεωρία πως ένα ζεστό και ατμώδες μπάνιο μπορεί να κάνει θαύματα στους πόνους και τις κράμπες. Και αυτό γιατί το ζεστό νερό, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, χαλαρώνοντας τους μύες που προκαλούν τους σπασμούς εξ αρχής, ανακουφίζοντας σημαντικά από τους πόνους.

Βάλτε μια θερμοφόρα

Δοκιμάστε να διατηρήσετε ζεστή την περιοχή της κοιλιάς για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Θερμοφόρες και ζεστές κομπρέσες είναι άκρως αποτελεσματικοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό.

Γυμναστείτε

Κάθε φορά που ιδρώνετε, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες οι οποίες με τη σειρά τους ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου. Νέα μελέτη έδειξε ότι η άσκηση αντιμετωπίζει άμεσα τις κράμπες στην περιοχή της κοιλιάς.

Πιείτε τσάι με κανέλα ή τζίντζερ

Όλα τα ζεστά ροφήματα μπορούν να απαλύνουν τους πόνους της περιόδου, αλλά το πιο διαδεδομένο είναι το τσάι με κανέλα ή τζίντζερ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button