Ειδήσεις Υγείας

Δυσοσμία κόλπου: Τι την προκαλεί & με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Δυσοσμία κόλπου: Τι την προκαλεί & με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες.

Στην περίπτωση όμως που η δυσοσμία είναι έντονη και συνοδεύεται από ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις καλό είναι οι γυναίκες να συμβουλευτούν άμεσα το γιατρό τους.

Δείτε ποιες είναι οι κοινές αιτίες που προκαλούν δυσοσμία του κόλπου:

Μόλυνση από μύκητες

 

 

 

 

Οι μυκητιάσεις προκαλούνται από πολλές αιτίες, οι πιο κοινές όμως είναι το σεξ, η μη συχνή αλλαγή ταμπόν, ο διαβήτης, τα αντιβιοτικά, τα στενά εσώρουχα και τα λάθος προϊόντα υγιεινής. Εκδηλώνεται με φαγούρα, αίσθημα καψίματος, έντονη οσμή και λευκό κολπικό έκκριμα. Συνήθως αντιμετωπίζονται με κρέμες και χάπια που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός.

Ξεχασμένο ταμπόν

 

 

 

 

 

Η μη συχνή αντικατάσταση του ταμπόν, πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο τοξικού σοκ, το οποίο εκτός από την έντονη δυσοσμία, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, εξανθήματα στις παλάμες και τα πέλματα, ερυθρότητα γύρω από το στόμα και τα μάτια, έντονο πονοκέφαλο, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εμετό ή διάρροια.

Προφυλακτικά ή λιπαντικά

 

 

 

 

 

Κάποιες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε συγκεκριμένα συστατικά, όπως η γλυκερίνη των λιπαντικών, που μπορεί να προκαλέσουν και μύκητες. Άλλες πάλι αποφεύγουν τα προφυλακτικά από λατέξ, καθώς κάποια  έχουν μυρωδιά καουτσούκ.

Εφίδρωση

 

 

 

 

 

Η υπερβολική εφίδρωση αποτελεί μια άλλη αιτία που προκαλεί δυσοσμία στον γυναικείο κόλπο. Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και κάποιο καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

 

 

 

 

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η γονόρροια, οι τριχομονάδες και τα χλαμύδια, προκαλούν δυσοσμία του κόλπου ενώ ανάλογα με το είδος τους εκδηλώνονται με έντονο κνησμό, εκκρίσεις, αιμορραγία και πόνο κατά την ούρηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button