Η φωνή του ασθενούς

Δωρεάν διάλεξη για το bullying!

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, με θέμα «Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία», την Τετάρτη 16 Ιανουαρίουν (19:00).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του δήμου (Περικλέους 55, Χολαργός, αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης»), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Γιατί τα παιδιά και οι έφηβοι σαγηνεύονται από τη δύναμη; Γιατί μαγεύονται από την άνομη βία, όπως στο bullying; Υπάρχει άραγε κάποια εσωτερική συνιστώσα του Φαντασιακού της παιδικότητας, που θα μπορούσε να πλαισιώσει και να εξευγενίσει αυτό τον διπλό πειρασμό; Πόσο οι μεγάλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, αξιοποιούν αυτή την πολύτιμη δυνατότητα;

Η διεξοδική ανάλυση αυτών των ερωτημάτων αναδεικνύει την τεράστια παιδαγωγική αξία που έχει η μυθολογία του ιπποτισμού, με σπουδαιότερο παράδειγμα τους υπερήρωες που κατοικούν και μαγεύουν την παιδική και εφηβική ψυχή. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συστηματική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα να οδηγήσει  και σε απαντήσεις άμεσα εφαρμόσιμες στην τάξη και στο σπίτι.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close