Ειδήσεις Υγείας

Χειμερινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ομάδα Αιγαίου υλοποίησε  πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, κατά τη διάρκεια της χειμερινής αποστολής στην Αμοργό, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου 2015.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η Pfizer Hellas  δώρησε πεντακοσίων 13δύναμων εμβολίων κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου για τους σκοπούς του προγράμματος ενώ παράλληλα κάλυψε και το κόστος των λειτουργικών αναγκών της αποστολής με επιπλέον δωρεά 25.000 ευρώ. Η Ομάδα Αιγαίου, παραλαμβάνοντας τα εμβόλια στο λιμάνι του Πειραιά, απέπλευσε με πάνω από 70 εθελοντές, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς σε κατοίκους στην Χώρα, στην Αρκεσίνη και την Αιγιάλη.

Ο κα. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas  δήλωσε σχετικά: «Με την πρωτοβουλία αυτή, εδραιώνουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων  των μικρών νησιών του Αιγαίου, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του 21ου Διάπλου και της αποστολής στη Σίκινο και στις Μικρές Κυκλάδες το 2014. Δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όπως είναι ο εμβολιασμός, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.»

Πέραν του προγράμματος εμβολιασμών, εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, χειρουργός, γναθοχειρουργός, αγγειοχειρουργός, ογκολόγος, οδοντίατρος, ψυχίατρος κ.α), πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές και αιματολογικές / βιοχημικές εξετάσεις σε διαφορετικά απομακρυσμένα σημεία του νησιού αλλά και κατ’ οίκον επισκέψεις, όπου αυτό απαιτήθηκε.  Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δήμο, έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από μέλη της Ομάδας Αιγαίου, για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινότητας. Τέλος, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Αμοργού προς τιμήν της Ομάδας Αιγαίου και της Pfizer Hellas, παραδόθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Ιωάννη Κουλούρη, Οικονομικό Διευθυντή και εκπρόσωπο της Pfizer Hellas σε αυτή την αποστολή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button