Ειδήσεις Υγείας

Δωρεάν εξετάσεις για Χρόνιο Πόνο και Οστεοαρθρίτιδα

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη, από γιατρούς της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία .
Όσοι ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ανοιχτή γραμμή υποστήριξης ή τον ιστότοπο της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία. Ο αριθμός επικοινωνίας για ραντεβού με κάποιον από τους 150 εθελοντές ιατρούς του προγράμματος είναι: 211 800 0164. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να πληκτρολογήσουν στο www.xroniosponos.gr, ώστε να κλείσουν ραντεβού, αλλά και να απαντήσουν σε ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό του είδους του πόνου.

Εν τω μεταξύ, πρόγραμμα ελέγχου της Οστεοαρθρίτιδας για ανασφάλιστους, άπορους ασθενείς και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας, ξεκινά από τις 2 Φεβρουαρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν όλα τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας, σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς καθώς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι η οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί την πιο συχνή αιτία χρόνιου πόνου ,στις μεγαλύτερες ηλικίες , καθώς ο αριθμός των ατόμων που ταλαιπωρούνται από ΟΑ ,αυξάνει συνεχώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού μας και λόγω αύξησης της παχυσαρκίας. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι, ένας στους τρεις Έλληνες, υποφέρει από κάποιας μορφής χρόνιου πόνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button