ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δωρεάν τα κτίρια του υπ.Υγείας σε φορείς και οργανισμούς! Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο

Συγκεκριμένα το άρθρο 41 του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας προβλέπει ότι επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων του υπουργείου σε φορείς όμως που είναι εποπτευόμενοι. Το ίδιο θα ισχύει και για τα κτίρια που σήμερα ανήκουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην ιδιοκτησία του υπουργείου Υγείας βρίσκονται εκατοντάδες κτίρια τα οποία μάλιστα δεν έχουν καταμετρηθεί. Στο παρελθόν είχαν γίνει ορισμένες προσπάθειες καταγραφής των ακινήτων, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν και κληροδοτήματα που παρουσιάζουν νομικές δυσκολίες.

Και την ώρα που υπάρχουν αμέτρητα ακίνητα στην ιδιοκτησία του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν να νοικιάζονται άλλα κτίρια για την αξιοποίησή τους από την κεντρική υπηρεσία αλλά και τα νοσοκομεία.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο 41 που προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων:

Άρθρο 41 – Ακίνητα Υπουργείου Υγείας

1. Το άρθρο 39 του ν. 3370/2005 (Α΄ 176) αντικαθίσταται ως εξής:
«Επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας και των Δ.Υ.Πε., σε Δημόσιες Υπηρεσίες και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας. Η παραχώρηση της χρήσης πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, εφόσον δεν αντίκειται σε απαγορευτικούς όρους διαθήκης ή πράξης δωρεάς ή στις διατάξεις του ν. 4182/2013 (Α΄ 185).

Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτων ιδιοκτησίας των Δ.Υ.Πε. απαιτείται και απόφαση του οργάνου Διοίκησης αυτών. Με την απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται η διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης και οι υποχρεώσεις του φορέα προς τον οποίο γίνεται η παραχώρηση».

2. Ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, υπόλοιπα στεγαστικών προγραμμάτων, η διαχείριση – αξιοποίηση των οποίων ανήκε μέχρι τις 30-6-2012 στο πρώην Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τελούν στο εξής υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναγράφονται οι λέξεις «ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών», «ο Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας», «ο Υπουργός Κοινωνικής Περιθάλψεως», «ο Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» στο εφεξής εννοείται ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η διαχείριση – αξιοποίηση των ως άνω ακινήτων πραγματοποιείται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατόπιν γνώμης του Συμβουλίου Κοινωνικής Κατοικίας και Αξιοποίησης της Περιουσίας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Διορίζονται άλλοι 11 Διοικητές σε νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης! Όλα τα ονόματα

Πότε θα παίρνουν μετάθεση γιατροί και οδοντίατροι των άγονων περιοχών! Όλες οι προϋποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button