Επιχειρηματικά Νέα

Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο.

Παρέλαβε δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το ΕΣΥ και συγκεκριμένα, 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικό σταθμός παρακολούθησης, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ. Η δωρεά προορίζεται για το ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”.

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

Κύριε Υπουργέ, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σάς υποδεχόμαστε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της Πατρίδας μας. Συμπαρασταθήκαμε όσο το δυνατόν και κάτω από δύσκολες και σκληρές για εμάς συνθήκες.

Σάς χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.

Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας από τα πολύ παλιά χρόνια. Πολλά νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας: ‘Ευαγγελισμός’, ‘Αιγινήτειο’, ‘Αρεταίειο’, ‘Ιπποκράτειο’, ‘Σωτηρία’, ‘Γ. Γεννηματάς’, τα δύο νοσοκομεία Παίδων, το ‘Λαϊκό’, το ‘Ασκληπιείο’ και το ΠΙΚΠΑ.

Εμείς σήμερα κάτω και από τις δικές μας δυσκολίες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε. Όμως ένα μικρό δώρο, αυτό που σας δίνουμε σήμερα, το δίνουμε από την καρδιά της Εκκλησίας, η οποία δεν παύει να είναι η μάνα όλων μας”.
Ποίμνιο

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας τόνισε:

“Είναι τιμή μου Μακαριώτατε. Σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, των εργαζομένων στο ΕΣΥ και του ελληνικού λαού, για την πολύ ευγενική δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button