ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δύο άνθρωποι της Υγείας σε υψηλές θέσεις στη ΝΔ!

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ θα έχουν δύο γνωστά πρόσωπα του τομέα του φαρμάκου και της Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του υπό κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπου στις ομάδες εργασίας μετέχουν δύο γνωστά πρόσωπα της Υγείας.

Ειδικότερα επικεφαλής της θεματικής ενότητας αλληλεγγύη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων αλλά και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Ο ίδιος ο κ.Κοντοζαμάνης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τον ρόλο που του ανέθεσε.

Βασίλης Κοντοζαμάνης 1

Ο νέος επικεφαλής της ενότητας «Αλληλεγγύη» της ΝΔ γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA).
Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Και μια κυρία του φαρμάκου στη ΝΔ

Από την άλλη αντίστοιχο ρόλο κλειδί αναλαμβάνει στο Συμβουλευτικό Σώμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η Νέλλη Κάτσου.
Πρόκειται για την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο της PHARMATHEN, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας μας και ανήκει στην οικογένεια Κάτσου.

Η Νέλλη Κάτσου είναι ένα από τα επτά πρόσωπα που αποτελούν το «Συμβουλευτικό Σώμα» το οποίο αναλαμβάνει να παρακολουθεί την πορεία σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Η Νέλλη Κάτσου
Η Νέλλη Κάτσου

Η Νέλλη Κάτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της PHARMATHEN S.A., η οποία κατέχει μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες, και παράλληλα έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες R&D φαρμακευτικών
προϊόντων στην Ευρώπη.

Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων –ΕΕΔΕ, μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος του Δ.Σ. του W.I.B. (Women in Business), μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του EGG (Enter-Grow-Go) και μέλος του BAC (Business Advisory Council) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – MBA International

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίζουν λόγω…υπ.Υγείας! Τέλος οι αποσπάσεις για ζευγάρια νοσηλευτών

Πληρώνονται και αναδρομικά οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Ποιοι και πότε θα εισπράξουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button