Επιχειρηματικά Νέα

Δύο βραβεία…«γονιμότητας» για τη Merck Serono!

Δύο Βραβεία Σχεδίασης“Red Dot Design Award 2015” κερδίζει για τον Υψηλής Ποιότητας Σχεδιασμό των Πενών για τη Γονιμότητα η Merck Serono και μάλιστα κατά την 60η επέτειο των Βραβείων Σχεδιασμού Red Dot.
Πρόκειται για το βραβείο «Product Design 2015 (Σχεδίαση Προϊόντος 2015)» όπου η Merck Serono κέρδισε την αναγνώριση, ανάμεσα σε 5.000 περίπου συμμετοχές.

Συγκεκριμένα η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck, ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός των πενών για τη γονιμότητα κέρδισε το βραβείο από την 38μελή επιτροπή των Red Dot Award: Product Design 2015 (Βραβεία Red Dot: Σχεδίαση Προϊόντος 2015).

Η εταιρεία τιμήθηκε στο φετινό διαγωνισμό συνολικά με δύο βραβεία για την οικογένεια των Πενών για τη Γονιμότητα (Fertility Family PensTM) της Merck Serono. Με τις πένες γίνεται έγχυση ορμονών που χρησιμοποιούνται κατά την ωοθυλακική διέγερση σε μια θεραπεία γονιμότητας, βοηθώντας τις γυναίκες και τα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να αποκτήσουν ένα μωρό.

«Τα δύο βραβεία Red Dot που κερδίσαμε για την Οικογένεια των Πενών (Fertility Family PensTM) αποτελούν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για τη Merck Serono που αναδεικνύει την αφοσίωση και την προσοχή μας στη λεπτομέρεια κατά το σχεδιασμό αυτών των καινοτόμων συσκευών χορήγησης φαρμάκου, ικανοποιώντας τις ανάγκες των ασθενών», δήλωσε η Meeta Gulyani, Επικεφαλής του Global Strategy and Franchises της Merck Serono.

«Δίνοντας ζωή στο εταιρικό μας σύνθημα “As One For Patients”, η ανάπτυξη αυτών των προϊόντων ήταν μια συνεργατική διαδικασία, μεταξύ των ειδικών των επιχειρηματικών λειτουργιών των ειδικών στις ιατρικές συσκευές της Merck Serono και το συνεργάτη μας στον τομέα της κατασκευής, την εταιρεία Haselmeier.

Τα βραβεία Red Dots που λάβαμε αποδεικνύουν ότι με τη στενή συνεργασία επιτύχαμε την ανάπτυξη συσκευών με μοναδική σχεδίαση και ιδιαίτερα φιλικές προς το χρήστη, που εμπνέουν εμπιστοσύνη και προσφέρουν αξιοπιστία» υπογράμμισε.

Η Οικογένεια των Πενών (Fertility Family PensTM) της Merck Serono αποτελεί την πρώτη προ-γεμισμένη, έτοιμη προς χρήση σειρά συσκευών έγχυσης για τη θεραπεία γονιμότητας σε μορφή πένας. Η ανάπτυξη τους βασίζεται στην ανατροφοδότηση επαγγελματιών υγείας και ασθενών για την παροχή ενός κοινού μοντέλου έγχυσης των γοναδοτροπινών της Merck Serono.

Μία από αυτές τις βασικές ορμόνες για τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι η θυλακιοτροπίνη άλφα της Merck Serono, μία ανασυνδυασμένη ανθρώπινη θυλακιοτρόπος ορμόνη (r-hFSH) η οποία συνταγογραφείται με σκοπό να συμπληρώσει ή να αντικαταστήσει την φυσικά απαντώμενη θυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) στις γυναίκες που υποβάλλονται σε διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ART).

Το 2011, η Merck Serono παρουσίασε τη θυλακιοτροπίνη άλφασε μία προ-γεμισμένη έτοιμη προς χρήση πένα για αυτοχορήγηση, η οποία έκτοτε κυκλοφορεί σε 74 χώρες. Η Οικογένεια των Πενών (Fertility Family PensTM) υποστηρίζει και την έγχυση της χοριογοναδοτροπίνης άλφα.

Με τον ξεκάθαρο λειτουργικό σχεδιασμό τους οι πένες έλαβαν την πρώτη θέση στον σκληρό ανταγωνισμό για ένα βραβείο Red Dot Design Award, ένας θεσμός που γιορτάζει την 60η επέτειό του. Η επιτροπή των Βραβείων δέχθηκε τη φετινή χρονιά, συνολικά 4.928 συμμετοχές από 56 χώρες.

Tα Red Dot Design Award θεωρούνται το κορυφαίο βραβείο υψηλής ποιότητας σχεδιασμού ανάμεσα σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους κλάδους

Τα βραβευμένα προϊόντα πριν συμπεριληφθούν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζονται για τέσσερις εβδομάδες στην ειδική έκθεση «Design on Stage».
Το μουσείο σχεδίασης “Red Dot Design Museum” αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση μοντέρνου σχεδιασμού με σχεδόν 2.000 εκθέματα σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button