ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δύο Κρητικοί στο υπουργείο Υγείας! Αναπληρωτής ο Παύλος Πολάκης

Με δύο Κρητικούς τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη θα… πορευτεί η Υγεία.

Ο Κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός επελέγη τελικώς για τη θέση του υπουργού μετά και τις …καραμπόλες, καθότι θεωρείται πρόσωπο με χαμηλό προφίλ που δεν προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Είναι άλλωστε νοσοκομειακός γιατρός και γνωρίζει καλά τα θέματα της Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τον νέο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό: Ο αναπληρωτής γίνεται…υπουργός! Ανδρέας Ξανθός στη θέση Π.Κουρουμπλή! Όλο το παρασκήνιο 

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για τον Κρητικό που τον Ιούλιο του 2015 κατά τον ανασχηματισμό είχε ορισθεί Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Παύλος Πολάκης είναι στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο είχε πάει το περασμένο καλοκαίρι στη Μήλο με το φουσκωτό του σκάφος, με αποτέλεσμα κάποια μέσα να μεταδώσουν πως μετέβη με …θαλαμηγό.

Είναι Γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά.
Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.

Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» το 2010 και το 2014. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο άλλος Κρητικός

Το όνομα του νέου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ήταν ήδη γνωστό από νωρίς αφού ο Ρεθύμνιος Αν.Ξανθός είχε κερδίσει ήδη τη μάχη απέναντι στον Π.Κουρουμπλή που είχε θέσει δίλημμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “είτε στο υπουργείο Υγείας είτε πουθενά”. Τελικά φαίνεται πως ο Π.Κουρουμπλής...υπέκυψε και πάει σε άλλο υπουργείο.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε, τις πιέσεις που ασκήθηκαν και η οριστική κατάληξη του πρωθυπουργού στο Κρητικό δίδυμο Ξανθού-Πολάκη στο link παρακάτω

Ο αναπληρωτής γίνεται…υπουργός! Ανδρέας Ξανθός στη θέση Π.Κουρουμπλή! Όλο το παρασκήνιο

Διαβάστε και το θρίλερ που προηγήθηκε με τον Π.Κουρουμπλή να επιδιώκει με κάθε μέσο να μείνει στο υπουργείο Υγείας: “Θρίλερ για τη θέση του υπ.Υγείας! Το veto Κουρουμπλή στον Τσίπρα και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής! Όλο το παρασκήνιο”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button