ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δύο πρόεδροι στο σύλλογο των φαρμακοποιών! Δείτε ποιοι εκλέχθηκαν

Το μοντέλο της συνδιοίκησης και της εναλλάξ προεδρίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ και «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο», επικεφαλής των οποίων βρίσκονται οι κ.κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (πρόεδρος των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης) και ο Απόστολος Βαλτάς (πρόεδρος των φαρμακοποιών Λέσβου).

Από τώρα και μέχρι το τέλος του 2018 καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Αμέσως μετά τη σκυτάλη της προεδρίας  δηλαδή από 1/1/ 19 θα πάρει ο Απόστολος Βαλτάς (πρόεδρος των φαρμακοποιών Λέσβου) ο οποίος σε αυτή τη φάση εκλέγχθηκε Α΄Αντιπρόεδρος με δέκα ψήφους.

Βάση της ψηφοφορίας, Β΄ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Παπαθανάσης  (9 ψήφοι), Γ΄ Αντιπρόεδρος, ο Κούβαρης Κωνσταντίνος (9 ψήφοι), Γενικός Γραμματέας ο Σεραφείμ Ζήκας  (10 ψήφοι), Αναπλ. Γραμματέας ο Τσαπέκος Αλέξανδρος (10 ψήφοι) και Ταμίας ο Παπαπούλιος Ιωάννης (9 ψήφοι).

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συμβεί στις εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: Ανατροπή στους φαρμακοποιούς: Γιατί δεν εξελέγη ο Κ.Λουράντος; Όλο το παρασκήνιο

Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο κ. Θεοδοσιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους-μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ που με εξέλεξαν πρόεδρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενότητας και κοινής πορείας που τους απηύθυνα. Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει”.

 

 

 

 

 

 

Επιπλέον, ο κ. Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε συνοπτικά στους βασικούς άξονες των δράσεων του ΠΦΣ οι οποίοι είναι:
– η οικονομική επιβίωση του φαρμακείου
– η προστασία του από επιχειρηματικά, εξωφαρμακευτικά κέντρα
– η συμπόρευση και συνεργασία με το συνεταιριστικό κίνημα
– η διαδικασία διαρκούς επιστημονικής αναβάθμισης του φαρμακοποιού και
– η καταξίωσή του ως φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης γεννήθηκε, σπούδασε και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη.
Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ήδη από τα φοιτητικά χρόνια (επί τριετία αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής) που συνεχίζεται έως σήμερα με την ανάληψη της προεδρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 1998. Από τότε και για 19 χρόνια παραμένει πρόεδρος του ΦΣΘ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στον Σύλλογο.
Ακόμη, διετέλεσε πρόεδρος του ΠΦΣ, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στις θέσεις μέλους και αντιπροέδρου.
Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, φοιτητή της Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Τι προβλέπει για γιατρούς και Μονάδες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button