Πολιτική Υγείας

Δύο υπουργεία ερίζουν για τον ΕΟΠΥΥ! Η άγνωστη κόντρα υπ.Υγείας-Εργασίας

Από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ και εντάχθηκε στο υπουργείο Υγείας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν επιχειρήσει να διατηρήσουν τον οργανισμό στο υπουργείο Εργασίας.
Το επιχείρημα τους ήταν πως οι περισσότεροι κλάδοι υγείας των Ταμείων εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ συνεπώς θα πρέπει να μείνει στο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ωστόσο κατά τη δημιουργία του φορέα ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε θέσει ως προϋπόθεση ο Οργανισμός να αποτελεί κομμάτι του Τομέα της Υγείας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθούσε.
Σήμερα 2,5 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, οι κόντρες για το μέλλον του μεγαλύτερου οργανισμού συνεχίζονται.
Πηγές του healthreport.gr αναφέρουν ότι το ζήτημα είχε συζητηθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να είναι ανοικτός σε προτάσεις.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση του τέως υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα στη θέση του υφυπουργού Εργασίας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr, τα σχέδια ορισμένων για μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Εργασίας, σκόνταψαν στην αντίδραση των “πράσινων υπουργών” αλλά και του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου.
“Ο ΕΟΠΥΥ φτιάχτηκε για να χειρίζεται τα θέματα υγείας και η κατάσταση θα μείνει ως έχει” ακούστηκε να λέει “μεγαλοστέλεχος” του άλλοτε ισχυρού ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν είχε λόγο να φέρει αντιρρήσεις…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button