ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Δύο χρόνια «παγωμένοι» οι διαγωνισμοί για φάρμακα στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Τι κι αν τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία έχουν προκηρυχθεί από τα τέλη του 2015 (Οκτώβριος).
Μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Πρόκειται για τέσσερις μεγάλους διαγωνισμούς μέσω των οποίων θα γινόταν η αγορά πολλών απαραίτητων φαρμάκων στα νοσοκομεία σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι εταιρείες που συμμετέχουν επιχειρούν να προσφέρουν χαμηλές τιμές ώστε να είναι ελκυστικά τα προϊόντα τους.

Μάλιστα για πρώτη φορά θα εφαρμοσθεί και ο νόμος που ψηφίστηκε το πριν δύο χρόνια και προβλέπει υποχρεωτικά να κερδίζουν έναν διαγωνισμό τρεις εταιρείες με ποσοστό 50%, 30% και 20% ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια των φαρμάκων στα νοσοκομεία.

Ωστόσο ενώ το φετινό καλοκαίρι εκλήθησαν αιφνιδιαστικά οι φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετείχαν στη διαδικασία να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να εγγράψουν όλα τα φάρμακά τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, τελικώς κοντά στις αρχές Αυγούστου τους διαμηνύθηκε πως και πάλι ο διαγωνισμός …παγώνει, σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Ο αρχικός πανικός πάντως αποδόθηκε από στελέχη της αγοράς στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την τρόικα να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες στο ΕΣΥ εν όψει και της αξιολόγησης που γινόταν.

Άλλωστε η αλλαγή του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία προβλέπεται και από τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές. Βέβαια το νομοσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί παρότι έχει φθάσει στο παραπέντε πολλές φορές. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Αλλάζουν τα πάντα στις προμήθειες των νοσοκομείων! Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπ.Υγείας»

Έως ότου πάντως τελειώσει η διαδικασία των διαγωνισμών, τα περισσότερα νοσοκομεία πραγματοποιούν δικούς τους αυτόνομους διαγωνισμούς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προμήθειες στα νοσοκομεία με οδηγίες…γλωσσοδέτη! Δείτε τις ακαταλαβίστικες εγκυκλίους της επιτροπής προμηθειών

Πόλεμο στα πιράνχας από τον Π.Πολάκη! Τι εξήγγειλε για προμήθειες-υλικά

Προμήθειες ΕΣΥ : σκάνδαλο και “ομερτά”! Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button