Φάρμακα

Δ.Γιαννακόπουλος κατά Βορίδη για τα ελληνικά φάρμακα! Το…Βερολίνο και το σκάνδαλο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μπάντμιντον με πάνω από 3000 στελέχη της αγοράς φαρμάκου και εργαζόμενους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ο αντιπρόεδρος της Βιανέξ δε δίστασε να τα … ρίξει στον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο φάρμακο η οποία συνεχίζεται εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στις ελληνικές εταιρείες, όπως είπε.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της εκδήλωσης για το «ελληνικό φάρμακο» μπροστά στα έκπληκτα μάτια του υπουργού Υγείας: ΄΄Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική απαξίωσης της Υγείας. Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των δανειστών.

Ο κ.Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στους πρώην υπουργούς όπως τον Ανδρέα Λοβέρδο με τον «ανθρωποκτόνο νόμο του» αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τον οποίο είπε: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υποστηρικτής της πολιτικής του Βερολίνου».

Συνεχίζοντας μάλιστα την ομιλία του με βαριές σπόντες και αιχμές ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε κοιτώντας μάλιστα προς το σημείο όπου καθόταν ο νυν υπουργός: «Έτσι είμαστε αντιμέτωποι με ρυθμίσεις όπως αυτή της δραστικής ουσίας, του μοντέλου των διαγωνισμών με έναν μόνο προμηθευτή, όπου βέβαια πετιούνται οι ελληνικές εταιρείες εκτός διαγωνισμών» και συνέχισε:

«Προφανώς ο κ. Βορίδης θα έλεγε ότι οι συναλλαγές με το δημόσιο έχουν ρίσκο. Εμείς θέλουμε μια αξιόπιστη συνεργασία με το δημόσιο. Αλλά υπάρχει και η τακτική όπως με το σκάνδαλο του Ντυνάν όπου τα βάρη του τα μεταβίβασε στους προμηθευτές. Έρχεται η ώρα της αλλαγής» κατέληξε με ένταση ο αντιπρόεδρος της Βιανέξ και μέλος της ΠΕΦ προκαλώντας ένα θερμό χειροκρότημα στο κοινό.

Ο υπουργός Υγείας πάντως απαντώντας λίγο αργότερα χωρίς όμως να μπει στην ουσία των λεγομένων του κ.Γιαννακόπουλου τόνισε: «Ευχαριστώ για τον πλούτο των απόψεων. Σε μια ανοικτή συζήτηση όλα αυτά συμβάλουν σε μια καλύτερη διαμόρφωση της πολιτικής».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button