Η φωνή του ασθενούς

Εβδομάδα πρόληψης μελανώματος

Το κέντρο αναφοράς μελανώματος της Πλαστικής Χειρουργικής Μικροχειρουργικής και το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α “Γ. Γεννηματάς”, διοργανώνουν για δέκατη συνεχή χρονιά, την εβδομάδα πρόληψης και αγωγής υγείας για τον καρκίνο του δέρματος.

Συγκεκριμένα από σήμερα έως τις 17 Μαΐου, στη Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (κτίριο 1) και ώρες 10:30 π.μ έως 13:30 οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας και να ελέγξουν ελιές στο σώμα τους.

Μέχρι σήμερα τα εννέα προηγούμενα έτη έχουν:

Ελεχθεί 2.942 άτομα.

Ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στα μέτρα προστασίας 5.899 άτομα.

Βρέθηκαν ύποπτοι σπίλοι σε συνολικά 243 άτομα εκ των οποίων 85 απαιτούσαν άμεση αφαίρεση και έλεγχο με βιοψία & παραπέμφθηκαν ανάλογα των αναγκών των ασθενών.

Την Πέμπτη, η δράση θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο των κατοίκων του Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του νοσοκομείου στο 20ήμερο πρόληψης που διοργανώνει ο Δήμος, καθώς και για τον έλεγχο του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Τέλος, στο πλαίσιο αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής θα ελεχθούν διανεμημένα συνολικά 30 μέλη του συλλόγου τις ημέρες Δευτέρα έως και Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button