Επιχειρηματικά Νέα

Εγκαινιάστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Μετά τα εγκαίνια των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π. Α. Κυριακού, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» εγκαινίασαν την ανάπλαση της 8ηςκατά σειρά Παιδιατρικής Κλινικής στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η ανάπλαση έγινε με τη χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ύψους 450.000 ευρώ. Τη μελέτη εκπόνησε ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Δόβας. Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» εκτός από Φορέας Υλοποίησης του έργου, συνέβαλαν στον εξοπλισμό και το διάκοσμο της κλινικής με την επιμέλεια της εικαστικού Σάντρας Στεφανίδου, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά.

Πρόκειται για μια υπερσύχρονη και πλήρως εξοπλισμένη Παιδιατρική Κλινική και είναι η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που άρχισε να λειτουργεί το 1953, ανέφερε στην ομιλία του ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Σπανός, ενώ η η Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Χατζηστυλιανού, μίλησε για τις ανάγκες που θα εξυπηρετεί πλέον η Παιδιατρική Κλινική, η οποία εκτείνεται σε χώρο 430 τμ. και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερα από 3.000 παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Χρήστος Καθάριος, τόνισε πως «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης να έχει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο του, ένα έργο πολύ χρήσιμο αφού πρόκειται για παιδιά».

Η Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» Γιολάντα Βλάχου στην ομιλία της επισήμανε ότι «παραδίδουμε μια πραγματικά υπερσύχρονη Παιδιατρική Κλινική στα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα σε αυτόν τον κόσμο και ιδιαίτερα ίσα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία».
Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, Πατέρας Μιχαήλ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button