ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός, πουθενά γιατρός στο ΚΑΤ! Δραματική έκκληση

Η υποστελέχωση γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δημιουργούν καθημερινές ιστορίες για γέλια και για… κλάματα.

Εικόνες απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (21 και 22 Μαρτίου) στη Νευροχειρουργική κλινική του ΚΑΤ με τους ασθενείς της εν λόγω κλινικής να ψάχνουν εναγωνίως πλην ματαίως να βρουν έστω έναν εφημερεύοντα γιατρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, οι τέσσερις ειδικευμένοι και οι τρεις ειδικευόμενοι Νευροχειρουργοί που στελεχώνουν την κλινική είχαν συμπληρώσει το πλαφόν των 7 εφημεριών το μήνα που προβλέπει ο σχετικός νόμος, οπότε δεν ήταν δυνατόν να εφημερεύσουν!..

Ο Διευθυντής της κλινικής με έγγραφό του προς την διοίκηση του νοσοκομείου, και προκειμένου να μην μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς, ζήτησε γιατρό από άλλη κλινική κοντινής ειδικότητας προκειμένου να κάνει την εφημερία, διαδικασία που γίνεται σε πολλά νοσοκομεία. Εντελώς τυχαία, ωστόσο, πληροφορήθηκε ότι δεν εγκρίθηκε το αίτημά του με αποτέλεσμα να πάει ο ίδιος να κάνει την εφημερία καθώς στην κλινική νοσηλεύονταν 15 άτομα με βαριές νευροχειρουργικές παθήσεις και έχρηζαν συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης.

Βέβαια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, αντικαθιστά τους ειδικευόμενους και κάνει εφημερίες, λόγω έλλειψης γιατρών…

 

ΚΑΤ1                       ΚΑΤ2222

Ωστόσο, το θέμα είναι ότι ο εν λόγω Διευθυντής έμαθε τυχαία και όχι επίσημα, ως όφειλε η διοίκηση του νοσοκομείου να τον ενημερώσει, ότι δεν υπάρχει εφημερεύων γιατρός, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν σε περίπτωση που ούτε ο ίδιος μπορούσε να πάει και ποια θα ήταν η τύχη των ασθενών η πλειονότητα των οποίων ήταν χειρουργημένοι.

Να σημειωθεί, ότι, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Νευροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου είναι γνωστά εδώ και καιρό τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και στην οδό Αριστοτέλους.

Όπως θα δείτε στα έγγραφα που εξασφάλισε το HealthReport.gr, τόσο ο Διευθυντής της κλινικής όσο και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, ζητούν από το 2014, γιατρούς για να στελεχώσουν την κλινική, χωρίς έως τώρα αποτέλεσμα!

 

ΚΑΤ3

 

Να σημειωθεί τέλος ότι στη Νευροχειρουργική κλινική του μεγαλύτερου νοσοκομείου τραύματος της χώρας, πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση περισσότερες από 350 επεμβάσεις εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και ανευρυσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button