ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ειδικευόμενοι για όλες τις …δουλειές! Δείτε τι καλούνται να κάνουν στον “Αγ.Σάββα”

Από τη μία κλινική στην άλλη, ανεξάρτητα ποιο αντικείμενο ιατρικής έχει, πρέπει να τρέχουν οι ειδικευόμενοι στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας προκειμένου να καλύψουν τα κενά.

Την καταγγελία κάνουν οι ίδιοι οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου με επιστολή που απέστειλαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Άλλωστε είναι μόλις 50 ειδικευόμενοι αντί για 150 που θα έπρεπε να είναι κανονικά.
Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι καλούνται να καλύψουν τα κενά των θέσεων σε γιατρούς αφού θα πρέπει να κάνουν εφημερίες σε όλες τις κλινικές.

Όπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου: “Κάθε ειδικευόμενος να λαμβάνει ένα τηλέφωνο το πρωί από τον συντονιστή εφημερίας και να μαθαίνει ότι εκτός από εφημερεύων της κλινικής στην οποία ανήκει θα είναι και εφημερεύων και άλλων κλινικών τμημάτων και εν τέλει όποια ειδικότητα τομέα προκύψει ότι έχει ανάγκη”.

Εφημερίες και από απλές…κρεμάστρες

Γεγονός βέβαια που μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο λόγω και της μη ειδίκευσης των νέων γιατρών σε …όλες τις ειδικότητες ιατρικής. Γεγονός …μάλλον φυσιολογικό. Όπως μάλιστα εμφατικά σημειώνουν οι ειδικευόμενοι, θα μπορούσαν ακόμη και οι …κρεμάστρες να εφημερεύουν: “Ο χειρουργός, ο γυναικολόγος είτε ο πλαστικός ειδικευόμενος θα κληθεί να εφημερεύσει ως θωρακοχειρουργός ή ουρολόγος ή ΩΡΛ ή Ορθοπεδικός. Και βέβαια δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαν και κρεμάστρες με ιατρική ποδιά να εφημερεύουν αρκεί να καλυφθεί το πρόγραμμα εφημεριών”.

Πάντως οι νέοι γιατροί θέτουν και το θέμα της εκπαίδευσής τους το οποίο όπως φαίνεται δεν αφορά και κανέναν, ενώ εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι με τις αλλαγές που έρχονται στις ειδικότητες, τα πράγματα δε θα γίνουν καλύτερα. Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στις ειδικότητες: “Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες! Δείτε όλη την υπουργική απόφαση”

γιατροί ΠΕΔΥ

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι εδώ και καιρό οι νέοι γιατροί αλλά και οι φοιτητές της ιατρικής, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει τις ειδικότητες που μπορεί να τροποποιήσουν ακόμη και τις επιλογές των νέων γιατρών για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Όσοι βέβαια θα φύγουν για το εξωτερικό. Φαινόμενο που έχει αδειάσει σήμερα τις θέσεις πολλών ειδικευόμενων στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν το μέλλον διαρκεί πολύ, το ΕΣΥ πόσο μέλλον έχει; Γράφει ο Άγγελος Ζούγλος, Ειδικευόμενος Β’ Πνευμονολογικής κλινικής Σισμανογλείου

Με 1 ευρώ η αποζημίωση βάσης για τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλη η απόφαση

Αλλάζει ο χρόνος επίσκεψης για τους γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπεται

Ιδού οι μισθοί των οικογενειακών γιατρών των ΤΟΜΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button