ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εικόνες- ντροπής στο «Αττικόν»: Ασθενείς σε απόγνωση σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου (φωτο)

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας το «Αττικόν» αποτυπώνουν οι φωτογραφίες-ντροπής που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η έλλειψη κονδυλίων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως ισχυρίζεται το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ασθενείς καταγγέλλουν πως δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση ενώ πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με στοιχεία σε κάθε εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς εκ των οποίων οι 200 εισάγονται. Την επόμενη κάθε εφημερίας το ΑΤΤΙΚΟ γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button