ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εικόνες-ντροπής στο «Σισμανόγλειο»: Καρδιολογικοί ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα! (φωτο)

Tην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι σε αυτό, καταγγέλλοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως φαίνεται αναπτύσσονται ράντσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου με τους καρδιολογικούς ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου. «Σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση του “Σισμανόγλειου” διαδραμάτισε η κατάργηση του 1ου ΙΚΑ Αττικής καθώς επίσης η υπολειτουργία του “Αμαλία Φλέμιγκ”». αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις καταγγελλίες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η Καρδιολογική Κλινική διαθέτει 21 Κλίνες και η Μονάδα εμφραγμάτων 11 Κλίνες οι οποίες δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Συνέπεια είναι η Καρδιολογική και η Μονάδα εμφραγμάτων μετά από κάθε εφημερία να γεμίζει ράντζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βάση των ισχυρισμών των εργαζομένων στην Καρδιολογική Κλινική αναπτύσσονται 10 ράντζα-φορεία και στην Μονάδα εμφραγμάτων 5 ράντζα-φορεία μετά κάθε εφημερία και έτσι ξεκινάει η οδύσσεια για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Μάλιστα στην Καρδιολογική Κλινική σύμφωνα με τους εργαζόμενους η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Ασθενείς και Προσωπικό ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Πως είναι δυνατόν στο διάδρομο να γίνεται περιποίηση των ασθενών να στήνονται παραβάν αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς.
Είναι γεμάτος ο διάδρομος με καλώδια καθ’ ότι δεν υπάρχουν υποδοχές για τα Ιατρικά Μηχανήματα και πρίζες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το γεγονός αυτό επισημαίνουν οι εργαζόμενοι εμποδίζει τη διέλευση των Ιατρών και Νοσηλευτών για την παροχή υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή αρκετά συχνά βάζουν ασθενείς σε ράντζα-φορεία στους θαλάμους. Αποτέλεσμα είναι να μην χωράνε να στρέψουν Νοσηλευτές και οι γιατροί. Δεν είναι δυνατόν να παρέχουν ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα σε τέτοιες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ράντζα της …ντροπής! Πως εμφανίσθηκαν και πάλι στο Αττικόν (ΦΩΤΟ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button