Πολιτική Υγείας

Εικόνες σοκ και πάλι στον Ευαγγελισμό! Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για ανάπτυξη και ανάκαμψη της χώρας, οι Έλληνες ασθενείς ζουν για άλλη μια φορά το …success story της κυβέρνησης στο πετσί τους.

Το healthreport.gr αποκαλύπτει
: Ασθενείς στον Ευαγγελισμό το βράδυ της Πέμπτης 26.6. προς Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, βρίσκονται στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα επείγοντα του παθολογικού τμήματος του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι ακριβώς η ίδια αίθουσα που πριν λίγους μήνες παρουσίαζε την ίδια εικόνα. Το ρολόι της αίθουσας δείχνει ξεκάθαρα το χρόνο που διαδραματίζονται οι εικόνες της ντροπής, μέρα μάλιστα με καύσωνα και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς.

Πλέον και σήμερα οι ασθενείς που έχουν φθάσει στον Ευαγγελισμό είναι με τον ίδιο τρόπο στριμωγμένοι πάνω σε κρεβάτια και ράντζα ο ένας δίπλα στον άλλο σε απόσταση αναπνοής.
Η αναμονή ξεπερνά κάθε προηγούμενο ενώ οι χώροι θυμίζουν αποθήκες ψυχών καθώς οι άρρωστοι ανήμποροι να αντιδράσουν περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Παρατηρώντας κανείς τη σοκαριστική εικόνα μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι οι συγγενείς των ασθενών δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε λίγα εκατοστά χώρο για να συμπαρασταθούν στους ασθενείς τους οι οποίοι δεν μπορούν ούτε το χέρι τους να κουνήσουν με το φόβο μην …τραυματίσουν τον διπλανό τους.

Οι ντροπιαστικές εικόνες που αποκαλύπτει το healthreport.gr
είναι κοινό μυστικό μεταξύ των εργαζομένων του Ευαγγελισμού που ζουν την ίδια κατάσταση εδώ και καιρό. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν το λιγοστό προσωπικό προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα εκατοντάδες περιστατικά που καταφθάνουν σε κάθε εφημερία.

Την προηγούμενη σοκαριστική εικόνα είχε αποκαλύψει ο Σύλλογος Ειδικευόμενων του Νοσοκομείου τα μέλη του οποίου μάλιστα ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε αντιμετωπίσει με τη… δέουσα ειρωνεία.

Η προηγούμενη ΦΩΤΟ ντοκουμέντο που είχαν φέρει στο φως οι ειδικεύομενοι του Ευαγγελισμού και είχε σοκάρει ολόκληρη τη χώρα. Λίγους μήνες μετά οι σκηνές επαναλαμβάνονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button