Ειδήσεις Υγείας

Εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό

Έφοδο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έκαναν τα μέλη της αναρχικής ομάδας, Ρουβίκωνας.  Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia, εισέβαλλαν στο γραφείο της διοικήτριας εξαιτίας του εργατικού ατυχήματος που είχε γίνει στο νοσοκομείο πριν από 15 μέρες.

«Σκάει, λοιπόν, ένας σωλήνας που μεταφέρει λίτρα καυτού λαδιού από το μηχανοστάσιο στα στεγνωτήρια των πλυντηρίων στα υπόγεια του νοσοκομείου, όπου δουλεύουν δεκάδες εργαζόμενες-οι για πενταροδεκάρες. Από καθαρή τύχη, ευτυχώς, δεν θρηνούμε έναν ακόμη εργαζόμενο-η σακατεμένο ή νεκρό. Οι αναθυμιάσεις έφθασαν επίσης, στους αμέσως πιο πάνω ορόφους επιβαρύνοντας την υγεία εκατοντάδων νοσηλευόμενων ασθενών και δυσχεραίνοντας τις συνθήκες εργασίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού» καταγγέλλει ο συντάκτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέλη της συλλογικότητας, «το ζήτημα δεν έχει λήξει, γιατί οι ζωές μας έχουν αξία» και προσθέτουν: «Οι συνεχείς, όμως, και πολύ περισσότερο οι μαζικές και οργανωμένες πολιτικές παρεμβάσεις μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα και με ελάχιστο ζυγοσταθμικά κόστος».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button