ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΚΑΒ: Πληρώνονται αρχές Αυγούστου οι επικουρικοί διασώστες- Έρχονται νέες προσλήψεις

Απλήρωτοι παραμένουν από τον Απρίλιο δεκάδες επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ που έδωσαν και δίνουν μάχη με τον κορονοϊό και πληρώνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τα κονδύλια που επρόκειτο να αποδεσμευθούν από το ΕΣΠΑ καθυστέρησαν μέσω υπουργείου Οικονομικών, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr. Αποτέλεσμα όμως είναι τα επικουρικά πληρώματα που είχαν προσληφθεί τον Απρίλιο και τον Μάϊο να μην έχουν λάβει ακόμη τους μισθούς τους.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι επικουρικοί εργαζόμενοι (περίπου 150) θα λάβουν τον μισθό τους αλλά και αυτούς των προηγούμενων μηνών στις 10 Αυγούστου, ενώ από κει και πέρα θα πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα.
να σημειωθεί ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ δικαιολογούν προσλήψεις με διετή προγράμματα.

Νέες προσλήψεις

Στο μεταξύ όμως «τρέχει» και η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη κι άλλων διασωστών επίσης μέσω ΕΣΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 450 αιτήσεις από υποψηφίους, ενώ εκτιμάται ότι τελικά περίπου 300 θα πληρούν τις προϋποθέσεις με τα δικαιολογητικά τους. Να σημειωθεί ότι υπήρχε προέγκριση για την πρόσληψη 900 ατόμων στο ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ.

Με τον αριθμό των νέων που θα προληφθούν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του ΕΚΑΒ, επισημαίνουν πηγές του HealthReport.gr τόσο σε ότι αφορά στην καθημερινή διαχείριση των περιστατικών όσο και στον χρόνο απόκρισης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button