ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

ΕΚΑΒ: Χωρίς ασθενοφόρα τα νησιά το καλοκαίρι! Πως θα καλυφθούν τα κενά

Έντονη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες για την κάλυψη των νησιών και ειδικά των Κυκλάδων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος τόσο αυξάνεται και η αγωνία για το πώς θα καλυφθούν οι νησιωτικές μας κουκίδες λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Τα τοπικά τμήματα του ΕΚΑΒ έχουν …στεγνώσει από προσωπικό, καθώς τα περισσότερα έχουν 2 και 3 άτομα με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες.
Και πρόκειται για τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως είναι η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Ίος κ.α.

Οι επιλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων είναι δύο: ή πρέπει να γίνουν μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές ή πρέπει να γίνουν προσλήψεις εποχικού προσωπικού.
Όμως οι μετακινήσεις είναι δύσκολες καθότι οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων τόσο σε Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να μην μετακινηθούν οι εργαζόμενοι καθότι δεν έχουν εξοφληθεί οι περσινές αποζημιώσεις.

Παράλληλα τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην συμπρωτεύουσα η δύναμη στα ασθενοφόρα είναι περιορισμένη αφού έχει μείνει πια λιγοστό προσωπικό.
Γι αυτό άλλωστε και παρατηρούνται καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και ανταποκρίσεις των ασθενοφόρων.

Παρότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν προκρίνει ως την πιο ενδεδειγμένη λύση την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, η απόφαση είναι στα …χέρια του υπουργείου Οικονομικών.

Και αυτό διότι θα πρέπει να εκταμιεύσει 1 εκατ. ευρώ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για διάστημα 4 μηνών. Μέχρι στιγμής όμως είναι άγνωστο εάν θα δοθούν τα χρήματα, παρότι το κονδύλι θεωρείται εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα φέρει στην υγειονομική κάλυψη των νησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται πληρωμές «εξπρές» για νοσηλευτές-προσωπικό! Ποιοι θα πληρωθούν

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Προτεραιότητα μας να θωρακίσουμε τα νησιά! Ενίσχυση προσωπικού, αναβάθμιση υπηρεσιών

Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί τα νοσοκομεία! Τεράστια προβλήματα, από την έλλειψη ρευστού

Νοσοκομεία: Δραματική έκκληση διοικητών «φέρτε τώρα χρήματα»! Χωρίς υλικά και τα χειρουργεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button