ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΚΑΣ: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να διατηρηθεί μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την κατάργηση της μηδενικής συμμετοχής στη αγορά φαρμάκων των συνταξιούχων που λάμβαναν ΕΚΑΣ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση. Διαβάστε ΕΔΩ για το μπάχαλο που επικράτησε στους γιατρούς που ήθελαν να συνταγογραφήσουν αλλά και στους ασφαλισμένους: «Μπάχαλο με τη συνταγογράφηση όσων έπαιρναν ΕΚΑΣ! Τι θα γίνει με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα»

Όπως ανακοίνωσε άρον άρον η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρική συνταγογράφηση, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατηρηθεί η μηδενική συμμετοχή για τους συνταξιούχους που έπαιρναν ΕΚΑΣ. Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΣ καταργήθηκε από 1.1.2020.

Η ΗΔΙΚΑ αναφέρει: «Κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε ότι μετά την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1-1-2020, επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα ρυθμίζει αναδρομικά την παροχή αντισταθμιστικών ευεργετημάτων στους πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ.

Μέχρι τότε, παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο μέχρι 31-12-2019 καθεστώς των ποσοστών συμμετοχής, ως ίσχυε στο πλαίσιο του ν.4411/2016, για τους πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΕΟΠΥΥ «σκοτώνει» τους ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση! Τους απέκλεισε από θεραπεία

Έρχονται νέα κουρέματα στα χρήματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Στη δικαιοσύνη ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button