Η φωνή του ασθενούς

Εκδήλωση για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Μελανώματος

Οι επιστήμονες, επισημαίνουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω στο μελάνωμα και σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος, διοργανώνει στις 10 και 11 Ιουνίου, εκδήλωση για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Μελανώματος, για το κοινό, στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμού).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να πληροφορήσουμε το κοινό για τις διαστάσεις του προβλήματος, την έγκαιρη αναγνώρισή του και τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας μας να προστατευθεί από το μελάνωμα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 09.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, διακεκριμένοι επιστήμονες θα εξηγήσουν πώς γίνεται η διάγνωση του μελανώματος, τι κινδύνους κρύβει για την υγεία, ποια είναι τα νεότερα στη θεραπευτική αντιμετώπιση, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Επιπλέον, δερματολόγοι της Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος θα «εκπαιδεύουν» τους ενδιαφερόμενους για το σωστό τρόπο αυτοεξέτασης, εξηγώντας, παράλληλα, ποιες αλλαγές στις ελιές (μορφή, χρώμα, κνησμός κ.λπ.) χρήζουν προσοχής.

Επίσης, το Σάββατο διοργανώνεται για τα παιδιά, ηλικίας από 5 ετών και άνω, κουκλοθέατρο και παιχνίδια με θέμα «Κανόνες Ηλιοπροστασίας», το πρωί 11.00-14.00 και το απόγευμα 18.00-20.00 (Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 7218366 & 210 7216876).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button