Η φωνή του ασθενούς

Εκδήλωση Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με θέμα τη ”Σεξουαλική Υγεία”

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ, Βάσω Μαράκα και προλόγισε η Ειδική Γραμματέας, κα Μαρία Σπανίδου.

Κατά την ομιλία της η κα Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος του Συλλόγου, δήλωσε: «Είναι διαρκής η επιθυμία των μελών του συλλόγου να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η αποψινή εκδήλωση είχε θέμα τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, που ιντρίγκαρε το ενδιαφέρον και τις αισθήσεις μας και ενίσχυσε τη θέλησή μας για ζωή, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί η υγιής και αρμονική σεξουαλική δραστηριότητα των ασθενών, όπως και όλων των ανθρώπων.

Εν συνεχεία, ο Ουρολόγος με εξειδίκευση στη νευρο-ουρολογία και τη σεξουαλική ιατρική, FEBU, Fellow of the European Committee of Sexual Medicine, κος Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, Υπεύθυνος του αντίστοιχου ιατρείου στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης που προσκλήθηκε από το Σύλλογο, πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα ”Σεξουαλική Υγεία στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας”.

Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντινίδη:
Στα πλαίσιο της πάθησης, παρουσιάζονται πολυάριθμα και σημαντικά συμπτώματα.Ένα από αυτά είναι και η σεξουαλική δυσλειτουργία που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής με άμεση επίπτωση στη διάθεση καθώς και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ατόμων με ΣΚΠ. ‘Όμως ακόμη και σήμερα, που υποτίθεται ότι έχουμε ξεπεράσει ορισμένα ταμπού, το θέμα σεξ σπάνια συζητιέται.

Συνέχισε αναφέροντας: ”Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με ΣΚΠ προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα δεσμά και να μιλήσουμε χωρίς προκαταλήψεις για ό,τι μας απασχολεί γύρω από το σεξ, το οποίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με προβλήματα αλλά να αποτελεί πηγή ευχαρίστησης. Η ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τους θεράποντες ιατρούς και τους ειδικούς θα σας βοηθήσει στο να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για τον καθένα σας ξεχωριστά”.

Στο πνεύμα του Αγ. Βαλεντίνου πραγματοποιήθηκε παράσταση χορού με ερωτικό tango από τους Αλίκη Μαυροειδή και Στέφανο Ποθουλάκη από τη σχολή χορού «Χοροακτίς Α. Κωστάκη και Α. Μαυροειδή» ενώ μαθητές της σχολής παρουσίασαν μία χορογραφία σε μουσική jazz.

Ακολούθησε σύγχρονος χορός με την κα Άννα Βεκιάρη και τον κο Γιώργο Χρηστάκη, χορογράφο/χορευτή από την ομάδα χορού «Δαγίπολη» που απαρτίζεται από ανθρώπους με και χωρίς κινητικά προβλήματα, και αποδεικνύουν ότι αυτό που θεωρείται ατέλεια ή «μειονέκτημα» για κάποιους ανθρώπους, μπορεί να δώσει δύναμη σε έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει ιδρυθεί αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button