Πολιτική Υγείας

Εκλογές Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό!

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για ακόμη μία φορά ο νυν πρόεδρος του Σωματείου καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, ο οποίος κατεβαίνει με τον συνδυασμό, Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση, ΕΣΑΚ.

Ένας άνθρωπος με σημαντική προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς με την παρουσία του και την μαχητικότητα του αλλά και τις παρεμβάσεις του, προσπάθησε να λύσει οξύτατα προβλήματα του Ευαγγελισμού αλλά και της υγείας γενικότερα όπως ανασφάλιστοι, αξονικοί τομογράφοι, πληρωμές δεδουλευμένων εφημεριών, συγχωνεύσεις κτλ. Παράλληλα δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ενωτική συμβολή του, αφού είναι από τα ελάχιστα σωματεία που κάνει μέλη του, εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Να σημειωθεί ότι, δεν είναι λίγες οι φορές που η φωνή του σωματείου ενώθηκε, με δίκαια αιτήματα συλλόγων ασθενών,λαϊκών επιτροπών και άλλων υγειονομικών φορέων. Όπως αναφέρει ο διοικητικός απολογισμός του ΣΕΝΕ, που υπερψηφίστηκε πανηγυρικά όπως και ο οικονομικός, « στο διάστημα που πέρασε τα προβλήματα οξύνθηκαν τόσο πολύ που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών.
Έκλεισαν νοσοκομεία (συνολικά οκτώ σε όλη την Ελλάδα) εκ των οποίων τα δύο (πρώην 3οθεραπευτήριο του ΙΚΑ και Πολυκλινική) ανήκουν στον Ευαγγελισμό μετά τις συγχωνεύσεις που έγιναν. Χάθηκαν συνολικά 200 κλίνες για τον Ελληνικό λαό.
Υπήρξε ορυμαγδός μέτρων ενάντια στο εισόδημά μας με μείωση μισθών και αύξηση φορολογίας,
χαράτσια κλπ. ενώ το προσωπικό του Ευαγγελισμού μειώθηκε δραματικά λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων παρά την συγχώνευση με τα άλλα νοσοκομεία οι κενές μόνιμες θέσεις για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες ξεπερνούν τις χίλιες.
Ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά (φαίνεται και από τη στατιστική που δίνει το ίδιο το νοσοκομείο) και υπάρχει τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας και τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τις 16.000.
Οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ όχι μόνο με το 5€ αλλά και με πλήθος εξετάσεων που σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη,
αλλά και πολλών εξετάσεων – εκτός ΦΕΚ – που τιμολογούνται αυθαίρετα και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη του ασθενή. Δεν συζητάμε για τη μεγάλη αύξηση προσέλευσης άνεργων – ανασφάλιστων.
Σε αυτά τα βάρβαρα, όπως τα χαρακτηρίζει,μέτρα το σωματείο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αντέδρασε αποφασιστικά με τοπικές κινητοποιήσεις και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, αλλά και στις πανελλαδικές πανεργατικές
απεργίες και κινητοποιήσεις.
Όπως τονίζεται, «παλέψαμε για το μέγα θέμα της επάρκειας του νοσοκομείου σε αναλώσιμα, φάρμακα, αντιδραστήρια και λοιπά υλικά
.Έγκαιρα αποκαλύψαμε ότι τα χρήματα δεν κάλυπταν όλο το έτος με συνέπεια η κυβέρνηση να αναγκασθεί να δώσει έκτακτη επιχορήγηση
έστω και κουτσουρεμένη. Το ίδιο κάναμε και για το 2014 που τα αρχικά προβλεπόμενα κονδύλια είναι ακόμα λιγότερα». Στα ταμεία του νοσοκομείου συνέβαλαν ουσιαστικά στην προάσπιση της δωρεάν υγείας, είτε για το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε για δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία πολλών ανασφάλιστων. «Αντισταθήκαμε αποφασιστικά στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στο δηλητηριώδες σύνθημά της ‘αίμα μόνο για Έλληνες’»,αποτρέποντας την εμφάνισή τους στην Αιμοδοσία.
«Το σωματείο μας είχε και έχει αταλάντευτη θέση για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ» καταλήγει ο απολογισμός του σωματείου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button