ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκμετάλλευση των προσφύγων με αναπηρίες! Δείτε πόσα ζήτησαν για μία τουαλέτα

Απίστευτο: Ζήτησαν 2.400 ευρώ για τουαλέτα ΑΜΕΑ σε προσφυγικό καταυλισμό!
«Όσκαρ» αναλγησίας από επιτήδειους οι οποίοι επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την αναπηρία μιας μικρής προσφυγοπούλας, αλλά και βραβείο ανθρωπιάς από τους μηχανικούς του ελληνικού στρατού ξηράς οι όποιοι φρόντισαν για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης για το τετραπληγικό κορίτσι, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μαλακάσας.

Εκεί όπου μεταφέρθηκε την Πέμπτη το πρωί η μικρή μαζί με την οικογένεια της.
Αμέσως διαπιστώθηκε από τον στρατιωτικό διοικητή του Κέντρου ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες που έπρεπε να επιλυθούν για την εξασφάλιση της ανθρώπινης διαμονής του κοριτσιού ήταν η πρόσβαση στους χώρους υγιεινής.

Αρχικά οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην ενοικίαση ειδικής χημικής τουαλέτας για ΑΜΕΑ. Όμως προς μεγάλη απογοήτευση των υπευθύνων ο επιχειρηματίας με τον οποίο επικοινώνησαν ζήτησε 300 ευρώ το μήνα για 8μηνη σύμβαση, δηλαδή προκαταβολικά 2.400 ευρώ! Και όταν τα κονδύλια για τα κέντρα φιλοξενίας πέφτουν με το σταγονόμετρο, κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο!

Λύση στο αδιέξοδο και την απανθρωπιά ορισμένων, έδωσε για ακόμα μια φορά το Τμήμα Μηχανικού του Στρατού Ξηράς.
Με εντολή του Συνταγματάρχη Μιχάλη Κλούβα οι άνδρες του μηχανικού είχαν έτοιμη μέσα σε ελάχιστες ώρες ειδική τουαλέτα με ξύλινη ράμπα αναπήρων, χρήσιμη για κάθε πρόσφυγα με κινητικά προβλήματα!

Τα συγχαρητήρια είναι περιττά για τους «αφανείς ήρωες» του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας, που για ακόμα μια φορά απέδειξαν ήθος και επαγγελματισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button