Η φωνή του ασθενούς

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ψωρίαση

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας και ενισχύεται από το Σωματείο Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ».

Η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επηρεάζει τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

Κεντρικός πυλώνας της εκστρατείας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» αποτελεί η Έκθεση Φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και από τις 22/6 έως τις 7/7 θα στεγαστεί στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές, καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου (ώρα 10.00 – 13.00) θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN Hospital Center ενημερωτική ημερίδα με την συμμετοχή δερματολόγων, καρδιολόγων, ρευματολόγων και άλλων ειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι -μαζί με κεντρικούς συντελεστές της έκθεσης- θα προσεγγίσουν κάθε πτυχή της πάθησης.

Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 π.μ. έως τις 09.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εκστρατείας www.skintolivein.gr.

Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αγγελής-ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου-δημοσιογράφος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης-ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου-παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης-ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης-ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη-γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου-δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη-ηθοποιός, Σταύρος Σβίγγος-ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου-ηθοποιός, Έφη Σφυρή-πρωταθλήτρια beach volley, Δημοσθένης Ταμπάκος-Χρυσός Ολυμπιονίκης Γυμναστικής, Πέγκυ Τρικαλιώτη-ηθοποιός, Αποστόλης Τότσικας-ηθοποιός και Γιώργος Χρανιώτης-ηθοποιός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button