Ειδήσεις Υγείας

Εκτρόπιο: Πότε και γιατί το βλέφαρο «γυρίζει προς τα έξω»

Το εκτρόπιο είναι μια κατάσταση κατά την οποία το βλέφαρο σ γυρίζει προς τα έξω με συνέπεια τα μάτια να είναι περισσότερο επιρρεπή σε ερεθισμό και μολύνσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic το εκτρόπιο είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και -κατά κανόνα- επηρεάζει μόνο το κάτω βλέφαρο. Σε σοβαρές περιπτώσεις το βλέφαρο γυρίζει προς τα έξω σε όλο το μήκος του και στις λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, μόνο ένα τμήμα του βλεφάρου “κρεμάει” και γυρίζει προς τα έξω.

Σημάδια SOS

Τα συμπτώματα που προκύπτουν από αυτό το πρόβλημα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Δακρύρροια (υπερβολική δακρύρροια)
Υπερβολική ξηρότητα

Ερεθισμός

Ευαισθησία στο φως.

Αιτίες

ΟΙ επιστήμονες της mayo clinic αναφέρουν ότι το εκτρόπιο μπορεί να προκληθεί από:

Μυϊκή αδυναμία: Όσο τα χρόνια περνούν οι μυς κάτω από τα μάτια τείνουν να αποδυναμώνονται με συνέπεια το βλέφαρο να αρχίσει να γέρνει.

Παράλυση προσώπου: Ορισμένες παθήσεις, όπως η παράλυση Bell (Bell’s palsy), και ορισμένοι τύποι όγκων, μπορεί να παραλύσουν τα νεύρα του προσώπου και του μυς.

Ουλές ή προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. βλεφαροπλαστική) μπορεί να προκαλέσουν εκτρόπιο, ιδιαίτερα εάν μία σημαντική ποσότητα δέρματος απομακρύνθηκε από το βλέφαρο για τις ανάγκες της χειρουργικής επέμβασης.

Νεοπλασία βλεφάρου είναι δυνατόν μπορεί να κάνουν το βλέφαρο να γυρίσει προς τα έξω.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Οι ειδικοί της επιστήμονες της mayo clinic συνιστούν να επισκεφτείτε το γιατρό αν τα μάτια σας δακρύζουν συνεχώς, ή είναι ερεθισμένα, ή αν το βλέφαρό σας φαίνεται να “κρέμεται”, ή να γέρνει προς τα έξω.

Αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα, αν έχετε διαγνωστεί με εκτρόπιο και έχετε:

Ραγδαία αύξηση της ερυθρότητας στα μάτια σας
Ευαισθησία στο φως
Μείωση της όρασής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποτοξίνωση τώρα: Με αυτές τις τροφές θα «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας!

 

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close