ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΕΣΥ! 60 άτομα στην λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ αφού σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χθες 60 ασθενείς βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι 30 ασθενείς περίμεναν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρή ανεπάρκεια σε κρεβάτια ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εκτός ελέγχου. Οι διασωληνωμένοι Ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής πολλαπλασιάζονται. Στο φαινόμενο αυτό, πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Παρατηρείται εφέτος το φαινόμενο νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.


Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση οι εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να αφήσει τα παχιά λόγια και να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες καθώς έτσι θα σωθούν δεκάδες άνθρωποι. Απαιτούνται προσλήψεις 600 Νοσηλευτών και 100 γιατρών. Για 700 εργαζόμενους είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
.
Αττικό Νοσοκομείο ίδια χάλια


Την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο «Αττικόν» «πλημμύρισε» ξανά από ράντζα. Χθες έως σήμερα το πρωί στην εφημερία του νοσοκομείου εξετάστηκαν 900 Ασθενείς. Έγιναν 212 εισαγωγές. Ώρες αναμονής για εξέταση πάνω των έξι ωρών. 659 Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. 15 ασθενείς που έχουν εισαχθεί παραμένουν στην βραχείας νοσηλείας που είναι χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει χώρος ούτε σε διάδρομο κλινικής ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι.


Το ακτινολογικό μηχάνημα του ΤΕΠ παραμένει χαλασμένο για 20.000 ευρώ. Οι ασθενείς εκτάκτων περιστατικών χάνονται στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου για να κάνουν ακτινογραφία.

Ο μαγνητικός τομογράφος 3 χρόνια χαλασμένος. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με ελάχιστο και δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα. Δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του ΤΕΠ με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς αλλαγή το σύστημα εφημεριών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες υλικά και security! Όλες οι ελλείψεις

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button