ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παίδων με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά! Άγριος ξυλοδαρμός 5χρονου με σύνδρομο Down καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση με τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων “Αγ.Σοφία”. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και νέο περιστατικό βίας στο νοσοκομείο που αφορούσε τον άγριο ξυλοδαρμό πεντάχρονου με σύνδρομο Down.

Όπως ισχυρίζονται δύο από τα περίπου 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά που ζουν στο νοσοκομείο ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο και στα χέρια ένα πεντάχρονο παιδί με σύνδρομο Down.

«Σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, τη φροντίδα και προστασία ανηλίκων, κρίνουμε εντελώς απαράδεκτη την προχειρότητα και την κατ’ επίφαση αντιμετώπιση του, μέσω της κακής διαχείρισης και χρήσης δομών που υπηρετούν άλλη αποστολή, όπως τα νοσοκομεία. Τα γεγονότα συγκλίνουν στην ανάγκη για τον σχηματισμό δομών φιλοξενίας για το παρόν και για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής προς άμβλυνση του φαινομένου του επισφαλούς ανηλίκου στο μέλλον» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρουν: Επιστολή γροθιά στο στομάχι εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά: «Μην τα πληγώνετε περισσότερο»! Τι ζητούν

Παράλληλα οι εργαζόμενοι εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους τόσο ως προς τους χρόνους εφαρμογής του σχεδιασμού των τριών υπουργείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατόπιν κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τους οποίους θα δημιουργηθούν δύο ξενώνες με προγράμματα και συνέργειες εξπρές μέχρι τον Ιούνιο.Δείτε  ΕΔΩ τις δεσμεύσεις: «Έρχονται νέοι ξενώνες για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας»

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην συνεχιζόμενη κακοποίηση και αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αρκετά από τα παιδιά, έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν ακόμη και προβληματικές συμπεριφορές, δεδομένου ότι ζουν εσώκλειστα στο νοσοκομείο και χωρίς κανέναν ενήλικα σε μόνιμα βάση να τα προσέχει.
Η μόνη τους παρηγοριά οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να τα φροντίσουν και να περνούν κάποιο χρόνο μαζί τους, αλλά και ορισμένοι εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια “μάνα” για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Έλενας! Νέα Μονάδα (φωτό)

Αλλάζουν οι θέσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με τους νέους Οργανισμούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button