ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός ΕΣΥ οι επικουρικοί γιατροί! Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι συμβάσεις τους με το δημόσιο σύστημα λήγουν και δεν αναμένεται να ανανεωθούν, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί πως πρέπει να προσληφθούν νέοι επικουρικοί γιατροί.
Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες συμβάσεις των επικουρικών γιατρών λήγουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Όμως η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μιλά για απολύσεις των επικουρικών και προκειμένου να τις αποτρέψει ξεκινά κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα η ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίασή της στις 9/06/17, αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας στις 14/06/17 11.00 με 15.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00, όπως αναφέρει:
«ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών ιατρών και στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας στη βάση της αντιδραστικής ευρωπαϊκής οδηγίας που ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο και απορυθμίζει τη ζωή των ιατρών».

Στα κάγκελα και για το νέο ωράριο

Εκτός των άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί δε συμφωνούν με τις αλλαγές στο ωράριο που προωθεί στα νοσοκομεία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς εκτιμούν πως υιοθετείται ένα ελαστικό ωράριο με άγνωστη την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων. Δείτε ΕΔΩ τις αλλαγές: «Αλλάζει το ωράριο και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ! Τι φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας»

Η ΟΕΝΓΕ ζητά να εφαρμοσθεί 6ωρο ωράριο, 5μερο, 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

γιατροί ΠΕΔΥ

Πάντως άγνωστο παραμένει πως θα εφαρμοσθεί το νέο ωράριο και το νέο σύστημα των εφημεριών ειδικά στα επαρχιακά νοσοκομεία όπου το ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο και συνήθως οι γιατροί εφημερεύουν ακόμη και μέρα παρά μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα αυτόνομα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση

Συνδέονται ηλεκτρονικά όλα τα νοσοκομεία! Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Γιατρός για όλες τις δουλειές στο Ναύπλιο! Δείτε τις οδηγίες για το πως καλύπτονται οι εφημερίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button