ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Λ. Παπαδήμος!

Θα παραμένει για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό ο Λ.Παπαδήμος μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για καθαρισμό των τραυμάτων, αλλά και για «πλαστική» αποκατάσταση τραύματος στον μηρό.

Οι γιατροί έκριναν πως εκτός των άλλων έπρεπε να υποβληθεί και για πλαστική επέμβαση στον μηρό καθώς τα τραύματα από την έκρηξη είχαν προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στο δέρμα, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Σύμφωνα με πηγές από τον Ευαγγελισμό, ο πρώην πρωθυπουργός φέρει δερματικές εκδορές στον θώρακα και στην κοιλιά, αλλά και εισπνευστικό έγκαυμα, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος και την οποία εισέπνευσε. Νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων ενώ εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για παν ενδεχόμενο.

Στο χειρουργείο για καθαρισμό

Στο μεταξύ οι γιατροί του Ευαγγελισμού αποφάσισαν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έπρεπε να μπει στο χειουργείο προκειμένου να του γίνει καθαρισμός των τραυμάτων, από τα οποία βέβαια δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε όταν εξερράγη φάκελος, τον οποίο άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε, την στιγμή που το όχημα κινείτο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

 

 

 

 

 

 

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έσπευσε ήδη στο νοσοκομείο, προκειμένου να πληροφορηθεί από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο για τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

Να σημειωθεί, ότι οι δύο άντρες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο φαίνεται να μην έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Στον Ευαγγελισμό έφτασε πριν από λίγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο για «άνανδρη επίθεση».

Η επίσημη ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Με βάση το επίσημο ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου μεταφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός:

“Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button