ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός λειτουργίας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τη Μ.Πέμπτη! Χωρίς φάρμακα και εξετάσεις οι ασθενείς

Ταλαιπωρία και πάλι για εκατοντάδες ασθενείς που έσπευσαν στα ιδιωτικά ιατρεία να πάρουν τις συνταγές τους για τα φάρμακά τους ή για τις εξετάσεις τους, καθώς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τέθηκε για άλλη μία φορά εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα από το απόγευμα τις Μεγάλης Πέμπτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ, με συνέπεια να μην μπορούν να καταχωρηθούν τα στοιχεία των ασθενών που μπορεί να χρειάζονταν επειγόντως φάρμακα μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

Παρότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του HealthReport.gr δεκάδες γιατροί από όλη τη χώρα επιδίωξαν να τηλεφωνήσουν στην ΗΔΙΚΑ και να δηλώσουν τη βλάβη στο σύστημα από το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στα γραφεία της εταιρείας δεν υπήρχε κανείς.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και το πρωί της Τρίτης μετά το Πάσχα το σύστημα εξακολουθούσε να είναι εκτός λειτουργίας και να μην μπορούν να καταχωρηθούν τα στοιχεία των ασθενών ώστε να εκδοθούν οι συνταγές.

Η συγνώμη της ΗΔΙΚΑ

Αφού “έπεσαν” αμέτρητα τηλεφωνήματα από διαμαρτυρόμενους γιατρούς από όλη τη χώρα, η ΗΔΙΚΑ η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με ανακοίνωσή της ζητά συγνώμη.

Ωστόσο αξιοπερίεργο είναι πως μιλά για πρόβλημα που προέκυψε από το πρωί της Τρίτης και όχι από την Μ.Πέμπτη, παρά τις σχετικές καταγγελίες των γιατρών. Προφανώς τις ημέρες του Πάσχα δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ή το δημόσιο βάζει απλά …λουκέτο τις εορτές.

Αναφέρει η ΗΔΙΚΑ:

“Σαν ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 10.4.2018 το πρωί παρουσιάσθηκε τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση για την ώρα αποκατάστασης του προβλήματος. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση”.

UPDATE

Τελικά το πρόβλημα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ αποκαταστάθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης μετά το Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο

Πόλεμος μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών. Πως σταματά;

Στη δημοσιότητα οι διορισμοί και οι μισθοί σε ΕΣΑΝ-ΗΔΙΚΑ! Τι έρχεται στη Βουλή

Έρχονται οι θεραπείες με συγκεκριμένες οδηγίες για οκτώ ασθένειες! Βγήκαν τα πρωτόκολλα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button