ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός ορίων η κόντρα Πατούλη Βαρνάβα! Νέο επεισόδιο με αφορμή την υπόθεση Σαλμά

Οι δύο άνδρες εξακοντίζουν κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου με αφορμή την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ο οποίος σύμφωνα με τον νυν αν.υπουργός Υγείας Παύλο Πολάκη, φέρεται να έχει εξασφαλίσει άδεια αρθροσκοπήσεων μέσα στο ιατρείο του, χρεώνοντας τον ΕΟΠΥΥ με 1500 ευρώ κάθε φορά, όσο δηλαδή αντιστοιχεί στη νοσηλεία σε Νοσοκομείο (ΚΕΝ). Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες και τα έγγραφα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές»

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορούν τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι αδειοδότησε το ιατρείο του κ.Σαλμά, ενώ ο Γ.Πατούλης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η άδεια δόθηκε έπειτα από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών Κουρουμπλή και Ξανθού.

Μάλιστα ο Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ιατρική πράξη εξακολουθεί αν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ με τα τη νυν διοίκηση και με τις εντολές του υπουργείου Υγείας.

Ο Γιώργος Πατούλης
Ο Γιώργος Πατούλης

Η νέα κόντρα ξεκίνησε όταν ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας επιτέθηκε στον Γ.Πατούλη σημειώνοντας : «Τι στο καλό έπαθε ο Γιώργος Πατούλης και τις τελευταίες μέρες εκδίδει καθημερινά ανακοινώσεις οι οποίες καταλήγουν με μότο πως «δεν έχει πολιτική ταυτότητα»; […]Βεβαίως η δήλωση Πατούλη περί ταυτότητας δεν προέκυψε τυχαία.

Προέκυψε ταυτόχρονα με την αδειοδότηση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών του ιατρείου του βουλευτή της ΝΔ κ. Σαλμά και τα δημοσιεύματα που επακολούθησαν για μη σύννομη διαδικασία. Θέλοντας λοιπόν να αποποιηθεί την ευθύνη δηλώνει πως ο ίδιος δεν έχει ταυτότητα και την αδειοδότηση του κ. Σαλμά του την υπέδειξε ο τότε υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής».

Η απάντηση ήρθε αμέσως διά στόματος του προέδρου του ΙΣΑ Γ.Πατούλη: «Η ορντινάντσα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Βαρνάβας, εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή που του ανάθεσε ο «εθνικός υβριστής» Π. Πολάκης, προέβη για άλλη μια φορά μέσα από την ιστοσελίδα της μαύρης και ρυπαρής προπαγάνδας Ygeianet, σε προσωπική επίθεση εναντίον μου, γιατί ενόχλησε η κριτική που άσκησα ως πρόεδρος του ΙΣΑ, σε κρίσιμα ζητήματα της Δημόσιας υγείας της χώρας.»

Και το πινγκ πονγκ των ανακοινώσεων συνεχίστηκε με την απάντηση του Δ.Βαρνάβα: «Ο κύριος Πατούλης αναστατώνεται κάθε φορά που υπάρχουν αναφορές στο πολιτικό του παρελθόν και ιδιαίτερα στην εποχή που έτρεχε ασθμαίνων πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προσδοκώντας θέση υπαρχηγού».

Ο Δημήτρης Βαρνάβας
Ο Δημήτρης Βαρνάβας

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επανήλθε με νέα του ανακοίνωση: «O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. Τα ερωτήματα που θέσαμε στο φερέφωνο του υπουργείου Υγείας Δημήτρη Βαρνάβα έμειναν αναπάντητα.

Ο συνδικαλιστής που ξεπούλησε τη ψήφο των συναδέλφων του συνεχίζει μέσα από την ιστοσελίδα της μαύρης προπαγάνδας Ygeianet, το μπούλινγκ σε όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στα «αφεντικά» του. H τρομοκρατία του κ. Βαρνάβα και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας την οποία με τόση δουλοπρέπεια υπηρετεί δεν θα περάσει».

Και …ξανά δια στόματος Δ.Βαρνάβα: «Όποιος λοιπόν θυμίζει στον κ. Πατούλη την πολιτική του ανικανότητα εισπράττει ύβρεις και ανοησίες νηπιαγωγείου. Αυτό συνέβη με τη χτεσινή ανάρτηση του Ygeianet (κλικ εδώ), η οποία προκάλεσε έκρηξη παραφροσύνης του κ. Πατούλη.

Η ανάρτηση αφορούσε στην αδειοδότηση διαγνωστικού κέντρου του κ. Σαλμά, για την οποία ισχυρίζεται ψευδόμενος ότι την έκανε κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή.
Τον προτρέπουμε να πιεί ξυδάκι ώστε να του φύγει ο θυμός και κυρίως να πάψει τις λαθροχειρίες, διότι εύκολα μπορεί να βρεθεί από τα χρυσά σαλόνια στ΄ αλώνια της δικαιοσύνης».

Ο Μάριος Σαλμάς
Ο Μάριος Σαλμάς

Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί και πρόσφατα πάλι αντιμέτωποι με αφορμή τοποθετήσεις του προέδρου του ΙΣΑ για την ελονοσία, ενώ αντίστοιχη άγρια κόντρα ξεκίνησε πρόσφατα και μεταξύ του Δ.Βαρνάβα και των φαρμακοποιών καθώς ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταφέρθηκε κατά των φαρμακοποιών όταν διαπιστώθηκε ότι σε φαρμακεία πωλούνταν προϊόν παράνομα.

Επίσης πρόσφατα προκλήθηκε και ένταση μεταξύ του Δημήτρη Βαρνάβα και της νυν ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ επειδή επιχορηγήθηκε το ΠΑΜΕ για συνδικαλιστικές δραστηριότητες.

Μάλιστα η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) υποστήριξε την επιχορήγηση του ΠΑΜΕ, έπειτα από απόφαση της νυν ηγεσία της ΟΕΝΓΕ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπερισχύει η γαλάζια παράταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοτωμός μεταξύ Πατούλη –Βαρνάβα! Όλο το παρασκήνιο της μεγάλης κόντρας

Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button