ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός Πρωτοβάθμιας και ΤΟΜΥ οι παθολόγοι; Τι καταγγέλλει η ΑΡΣΙ

Ειδικότερα τα μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ) καταγγέλλουν πως το υπουργείο Υγείας με έναν έκνομο και πονηρό τρόπο αφήνουν εκτός νέου συστήματος τους παθολόγους, αφού στην προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) μπορούν να προσληφθούν μόνο εάν οι θέσεις δεν καλυφθούν από Γενικούς Γιατρούς.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ): «
«Ενώ στον ίδιο τον πρόσφατο νόμο οι ιατρικές ειδικότητες της Γενικής Ιατρικής και της Ειδικής Παθολογίας αντιμετωπίζονται ισότιμα όσον αφορά αυτές τις θέσεις ΠΦΥ, στην εφαρμοστική υπουργική απόφαση ως διά μαγείας πρακτικά οι Παθολόγοι αποκλείονται αφού προβλέπεται πως οι αιτήσεις τους θα γίνονται δεκτές μόνο αν δεν υπάρχει για την ίδια θέση αίτηση Γενικού Γιατρού».

Η ΑΡΣΙ θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό ωθούνται και οι νέοι παθολόγοι στο να φύγουν στο εξωτερικό αφού δεν ανοίγει καμία θέση για την ειδικότητά τους.

«Έτσι η κυβέρνηση, με αυτήν την απαράδεκτη και έκνομη ανισοτιμία – αποκλεισμό δίνει το μήνυμα σε όλους τους ειδικευόμενους Παθολογίας που έχουν απομείνει στην χώρα να πάρουν κι αυτοί των οματιών τους και να φύγουν στο εξωτερικό».

Βέβαια προς ώρας το πρόβλημα δε φαίνεται να είναι ο αποκλεισμός των παθολόγων από τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, αλλά η συνολική άρνηση των γιατρών να πάρουν μέρος στην προκήρυξη για τις προσλήψεις εξαιτίας των περιορισμένων αποδοχών και των μικρών συμβάσεων των 2 ετών.

Την περιορισμένη συμμετοχή των γιατρών για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ αποκάλυψε το HealthReport.gr, γεγονός που ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να δώσει παράταση για τις αιτήσεις αλλά και να βρει τρόπο να …διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι οι αιτήσεις φθάνουν τις 19.300. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: «Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη»

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί γιατροί καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν αίτηση για τις ΤΟΜΥ.

Πρόκειται άλλωστε για ένα παιχνίδι εντυπώσεων πλέον, ενώ σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει για τις προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τις ΤΟΜΥ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δείτε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο»

Γι αυτό και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δράσεις και πρωτοβουλίες τους τις τελευταίες ημέρες επιδιώκουν και επισήμως πια να συμβάλουν στην ταχύτερη υλοποίηση της νέας Πρωτοβάθμιας και των ΤΟΜΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν

ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button