ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εκτός της θεραπείας του Διαβήτη Παθολόγοι και Παιδίατροι που δεν έχουν εξειδίκευση! Τι προβλέπει υπ.απόφαση

Αποκλείονται από τη θεραπεία του Διαβήτη όσοι Παθολόγοι και Παιδίατροι δεν έχουν λάβει την εξειδίκευση για το Διαβήτη, όπως προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση για τις αλλαγές στις ειδικότητες.
Όπως καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, με τη νέα υπουργική απόφαση που ελήφθη από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) δεν επιτρέπεται να θεραπεύουν ασθενείς με διαβήτη όσοι Παθολόγοι και Παιδίατροι δεν έχουν πάρει την εξειδίκευση η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σε κανέναν καθώς τώρα ξεκινά η νέα εκπαίδευση στων γιατρών. Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές στις ειδικότητες: “Ξεκινά το νέο σύστημα για τις ειδικότητες των γιατρών! Ποιους αφορά”

Μόνο οι ενδοκρινολόγοι με το Διαβήτη

Όπως καταγγέλλει το κίνημα, η υπουργική απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών με διαβήτη καθώς η μόνο οι ενδοκρινολόγοι θα μπορούν να εξετάζουν διαβητικούς δεδομένου ότι μετονομάσθηκε η ειδικότητα της ενδοκρινολογίας σε «Ενδοκρινολογία – Διαβήτης – Μεταβολισμός», κάτι που δεν υπάρχει πουθενά σε καμία χώρα του κόσμου.

Την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί και άλλη ταλαιπωρία για τους ίδιους τους γιατρούς τους ενδοκρινολόγους αφού θα υποχρεωθούν να δέχονται περισσότερους ασθενείς.
Γι αυτό και ο κλάδος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση

Πως θα γίνονται οι εξετάσεις για τις ειδικότητες των Γιατρών! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button