ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ελεύθερο το «δίπορτο» σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τους καθηγητές παρά τα φακελάκια! Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς προκαλεί η συνέχιση του «δίπορτου» για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς του ΕΣΥ οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα νόμιμα να εργάζονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα οι αντιδράσεις ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα μετά και την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη πανεπιστημιακού γιατρού στο Ιπποκράτειο με φακελάκι το οποίο ζήτησε για τρίτη φορά από άνεργο καρκινοπαθή. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε: «Στη φάκα γνωστός χειρουργός για φακελάκι 600 ευρώ στο Ιπποκράτειο! Πως πιάστηκε»

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση πριν το 2015 είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε ισότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ καταργώντας τη δυνατότητα που έχουν σήμερα οι πανεπιστημιακοί να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Γι αυτό άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) συχνά πυκνά ζητούν να καταργηθεί το «δίπορτο» που προκαλεί προβλήματα στο σύστημα αλλά και γιατρούς πολλών ταχυτήτων, με τους καθηγητές να έχουν ενίοτε αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς, όπως υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει μετά το φακελάκι του πανεπιστημιακού γιατρού του Ιπποκρατείου ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ: «Πρόσφατη δήλωση Ξανθού (9/2018) : «Δεν μπορούμε να καταργήσουμε το προνόμιο των πανεπιστημιακών καθηγητών για ταυτόχρονη άσκηση ιατρικής και σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική (προεκλογική δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ ως το 2015) γιατί οι ισορροπίες είναι λεπτές».

Τα όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Υγείας για τη μη κατάργηση αυτού του προνομίου, έρχονται πάντως σε αντίθεση με όσα είχε προγραμματίσει το 2017 και είχε προωθήσει μέσα σε νομοσχέδιο, απαλείφοντας βέβαια λίγο αργότερα τη σχετική διάταξη. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση των προνομίων των πανεπιστημιακών γιατρών, αφού και οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον Ανδρέα Ξανθό είχαν θέσει επιτακτικά το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριες πιέσεις από καθηγητές ιατρικής να μην καταργηθεί το «δίπορτο» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Όλο το παρασκήνιο

«Πάγωσε» η κατάργηση του «δίπορτου» των πανεπιστημιακών σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα!

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά πανεπιστημιακών γιατρών για το «δίπορτο» σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα! Τι άναψε φωτιές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button