ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ελλείψεις σε φάρμακα και παιδικά εμβόλια καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί! Γιατί αδειάζουν τα ράφια

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  κ. Κων/ντίνος Λουράντος άλυτο παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων και κυρίως των παιδικών εμβολίων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κίνδυνος ελλείψεων σε σημαντικά εμβόλια! Ο απαγορευμένος κατάλογος του ΕΟΦ

Μάλιστα οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες λογω των ελλείψεων παιδικών εμβολίων , όπως για παράδειγμα για την ηπατίτιδα Β΄ σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Η ίδια τραγική κατάσταση υπάρχει και για άλλα φάρμακα όπως για παράδειγμα για το AKINETON , το οποίο αφορά νευροψυχιατρικές παθήσεις και θεωρείται αναντικατάστατο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν φαρμακευτικοί κύκλοι ενώ οι ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο είναι 36000 κομμάτια, δεν εισάγονται ακόμη και με την συνδρομή του ΙΦΕΤ, παραπάνω από 3000 κομμάτια .

«Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια είναι μεν ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση , αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και που διαθέτουν οι εταιρείες στην ελληνική αγορά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Οι ανεξέλεγκτες παράλληλες εξαγωγές επιτείνουν , το όποιο πρόβλημα υπάρχει στην ελληνική αγορά», συμπληρώνει ο κ. Λουράντος.
Για το φλέγον θέμα των ελλείψεων, έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, συνάντηση του προεδρείου του ΠΦΣ με την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάρμακα για βαριές παθήσεις για λίγους! Τι αλλαγές έρχονται

Νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης για εκπτώσεις στα φάρμακα! Όλα τα ονόματα

Στο τραπέζι ξανά τα μεγάλα «κουρέματα» στα φάρμακα! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Στα κάγκελα οι φαρμακευτικές για τις άγριες περικοπές στα νοσοκομειακά φάρμακα!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button