ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ελληνικά φάρμακα τώρα και στο Ιράν! Τι «παζαρεύουν» οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες

Τις ευκαιρίες για δραστηριοποίηση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην ιρανική αγορά διερεύνησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων σε συνάντηση που είχε στην Τεχεράνη με τον πρόεδρο του ΕΟΦ του Ιράν, κ. Μ.Pirsalehi.

Θεόδωρος Τρύφων
Ο Θεόδωρος Τρύφων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες για σύναψη συνεργασιών με τοπικές εταιρείες, με στόχο την κυκλοφορία των Ελληνικών φαρμάκων στην ιρανική αγορά, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε θέματα παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν και οι ευκαιρίες για πωλήσεις ελληνικών φαρμάκων τόσο στο Ιράν, όσο και σε γειτονικές χώρες, όπως είναι το Ιράκ και το Ομμάν, μέσω συμπαραγωγής σε ιρανικά εργοστάσια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τρύφων μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΟΦ του Ιράν την πρόθεση των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών να εντατικοποιήσουν τις καταθέσεις φακέλων στην Ιρανική αγορά, ενώ εξετάστηκε και το ζήτημα έγκρισης φυτικών προϊόντων και καλλυντικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μ.Pirsalehi καλωσόρισε τη συγκεκριμένη πρόθεση συνεργασίας και αποδέχτηκε κάθε προοπτική που διανοίγεται ιδιαίτερα για σκευάσματα που δεν παράγονται στην τοπική αγορά, σημειώνοντας, πως τα Ελληνικά Φάρμακα είναι γνωστά για την υψηλή τους ποιότητα και αξιοπιστία.

φάρμακα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διπλωματικής αποστολής 40 Ελλήνων επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Ν.Κοτζιά, τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δ.Μάρδα και την υφυπουργό βιομηχανίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην επίσημη επίσκεψή τους στην Τεχεράνη στις 29 Νοεμβρίου 2015. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία εκπροσωπήθηκε μέσω των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, DEMO A.B.E.E και ELPEN A.E.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες τιμές στα φάρμακα με ρυθμούς…χελώνας! Όλα τα αγκάθια για το νέο Δελτίο Τιμών

Η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών για ένα φθηνό φάρμακο! Εξαφανίσθηκε το σκεύασμα 5-FU

Στα κάγκελα οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Προσφεύγουν στο ΣτΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button