Ειδήσεις ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ελπίδες για την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ με νέα θεραπεία από τη Biogen!

Αναβιώνουν οι ελπίδες για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, μία νόσος για την οποία σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστική θεραπεία.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία Biogen φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τις μελέτες για μία νέα θεραπεία που θα καταπολεμήσει την ασθένεια. Να σημειωθεί ότι σήμερα μόνο στην Ελλάδα περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν από τη Νόσο Αλτσχάιμερ.

Η Biogen που στη χώρα μας εκπροσωπείται από την Genesis, αναμένεται να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, να εγκρίνουν τη νέα πειραματική θεραπεία της έπειτα από δύο μελέτες που είχαν θετικά αποτελέσματα.

Εάν η κίνηση της Biogen αποδεχθεί επιτυχημένη, θα αποτελέσει μία από τις πιο δυναμικές κινήσεις στη φαρμακευτική αγορά, ενώ οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας θα εκτοξευθούν.

Ήδη πάντως η εταιρεία όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί της, έχει έρθει σε επαφή με τον Αμερικανικό FDA ο οποίος και εξέτασε λεπτομερώς τα νέα δεδομένα των κλινικών μελετών που έδειξαν ότι η θεραπεία συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας των ασθενών, αλλά και την ικανότητά τους να εκτελούν βασικές δραστηριότητες.

Η εταιρεία Biogen στις τελευταίες δοκιμές που πραγματοποίησε εξέτασε δεδομένα σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς. Ένα τμήμα των ασθενών που συμμετείχαν στις μελέτες, εμφάνισε στατιστικά σημαντική επιβράδυνση της πτώσης της γνωστικής ικανότητας και των βασικών δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής.

Το φάρμακο της Biogen στοχεύει στο βήτα αμυλοειδές, μια πρωτεΐνη που σχηματίζει κάτι σαν «συμφύσεις» (πλάκες) στον εγκέφαλο και εκτιμάται ότι είναι η αιτία της νόσου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button