Η φωνή του ασθενούς

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Βραβεύθηκε για τη συγγραφή του 10λογου με τα δικαιώματα των ρευματοπαθών

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α ( Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) έλαβε το πρώτο βραβείο για τη συγγραφή του 10λογου με τα δικαιώματα των νοσούντων από ρευματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Συλλόγων Ασθενών μελών της EULAR –PARE στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 30 χώρες.

Για τη σύνταξη των δικαιωμάτων των νοσούντων από ρευματικές παθησεις, η ΕΛΕΑΝΑ συνεργάστηκε με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, της οποίας η συμβουλευτική υποστήριξη και οι προτάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη των δικαιωμάτων.

Η πρωτιά αυτή ενδυναμώνει το έργο της την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , η οποία με αφορμή την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα δικαιώματα των ασθενών- 18η Απριλίου -, έχει ως κεντρικό μήνυμα: “Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι, κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα”.

Ο δεκάλογος με τα δικαιώματα των νοσούντων από ρευματικές παθήσεις πρόκειται να αναρτηθούν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα των μελών της Eular/Pare και στο επίσημο site του ευρωπαϊκού αυτού οργανισμού ασθενών. Στα ελληνικά ο δεκάλογος με τα δικαιώματα θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου 2016.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή οργάνωση EULAR PARE (μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική):-Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατά του Ρευματισμού/Άτομα με αρθρίτιδα/ρευματισμό στην Ευρώπη- (European League Against Rheumatism/ People with Arthritis/Rheumatism in Europe), στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει, κατόπιν εκλογής, μέλος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button