ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβολιάζονται οι πρόσφυγες! Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Την απόφαση αυτή έλαβε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο υπουργείο Υγείας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Η επιτροπή εξέτασε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και επανεξέτασε το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

πρόσφυγες

Η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

πρόσφυγες 3

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button