Η φωνή του ασθενούς

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και δήμους, πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα- στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 11 Δεκεμβρίου,  πραγματοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «εξετάσου για τον ιό HIV».

Ειδικότερα:

Υλοποίηση δράσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου με κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για εξέταση με Rapid Test και παράλληλη συμβουλευτική καθώς και stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η Κινητή μονάδα για rapid test θα επισκεφθεί επίσης την Πλατεία Ομονοίας, Πεδίον Άρεως, Μοναστηράκι, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Κεραμικό Γκάζι από 5 έως και 11 Δεκεμβρίου .

Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό, θα λάβει χώρα σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλός, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη.

Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σέξ με άνδρες, σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών, καθώς και σε 20 πόλεις της περιφέρειας, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το HIV/AIDS, τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και τη σεξουαλική αγωγή εν γένει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button