Η φωνή του ασθενούς

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Αιματολογικό Καρκίνο!

O Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό σχετικά με τον Αιματολογικό Καρκίνο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών αιματολόγων, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών που έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συνολική επιβίωση να έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια λόγω της εισαγωγής νεότερων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών. Τα δείγματα θα ληφθούν από ιατρούς αιματολόγους, με τους οποίους θα μπορείτε να συζητήσετε και να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας.

Η κυρία Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ., η κυρία Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΛ.Ο.Κ. και Αντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition και η κυρία Αθανασία Σαμαρά, Επικεφαλής Ομάδας Ασθενών με ΧΜΛ του «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους την εκδήλωση.

Η Δρ. Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, Αιματολογική – Λεμφωμάτων Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΜΜΜΟ, Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» θα συντονίσει τις επιστημονικές ενότητες, που καλύπτουν όλο το εύρος των αιματολογικών κακοηθειών.

• Για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία θα μιλήσει ο Δρ. Ιωάννης Τσώνης, Αιματολόγος, Αιματολογική – Λεμφωμάτων Κλινική & Μονάδα ΜΜΟ, Γ.Ν. «Ευαγγελισμός»

• Για τη Χρόνια Λεμφογενή Λευχαιμία θα μιλήσει η Δρ. Παναγιώτα Γιαννούλια, Επικουρικός Ιατρός – Επιμελήτρια Β’, Αιματολογική Κλινική Λεμφωμάτων & ΜΜΜΟ, «Ευαγγελισμός»

• Για τις Αιματολογικές κακοήθειες στους ηλικιωμένους θα μιλήσει η Δρ. Ανθή Μπούχλα, Αιματολόγος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ, Αιματολογική Μονάδα Β’ Προπαιδευτική Κλινική, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

• Για το Πολλαπλό Μυέλωμα θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Γαβριατοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Θεραπευτικής – Μεθοδολογίας Κλινικής Έρευνας, Παθολόγος Ογκολόγος Γ.Ν. «Αλεξάνδρα», Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Για τα Λεμφώματα θα μιλήσει ο Δρ. Παναγιώτης Οικονομόπουλος, Επικουρικός Επιμελητής Β’, Αιματαλογική Κλινική, Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

• Για την ψυχολογική διάσταση θα μιλήσει η Δρ. Εύη Πάσχου, Ψυχίατρος, Εκπαιδευθείσα στην Ψυχανάλυση στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ηλιοστάλακτης Βαβούλη, ασθενούς, η οποία θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button