Ειδήσεις Υγείας

Ενυδάτωση: Ποιές τροφές «ξεδιψάνε» τον οργανισμό;

Αν και το καλοκαίρι είναι σχετικά εύκολο να υιοθετήσουμε αυτή τη συνήθεια τον υπόλοιπο χρόνο δεν είναι κάτι τόσο απλό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Μάθετε ποιες τροφές «ξεδιψάνε» τον οργανισμό!

Αγγούρι

Είτε σκέτο, είτε μέσα σε smoothies και σούπες, το αγγούρι είναι η τροφή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο όσο καμία άλλη τροφή.

Λάχανο τύπου iceberg

Ο συγκεκριμένος τύπος λάχανου δεν έχει πολύ καλή φήμη, επειδή από θρεπτικής άποψης υστερεί έναντι άλλων τύπων/ποικιλιών λάχανου. Αλλά έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο λάχανο και είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του οργανισμού.

 

 

 

 

 

 

Σέλερι

Όπως όλες οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι και το σέλερι έχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό αφού περιέχει άφθονο φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, C και Κ.

Ραπανάκια

Από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε διατροφικά και μία από εκείνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι όσο λίγες άλλες τροφές.

Ντομάτες

Οι ευεργετικές τους ιδιότητες που έχουν οι ντομάτες για την επιδερμίδα, αλλά και στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών είναι γνωστές. Τώρα, μπορείτε να τις μνημονεύετε και για τη συμβολή τους στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button